Jedan od terorista prošao kroz Hrvatsku, registriran u Opatovcu

Blizu tijela bombaša samoubojice iz Pariza pronađena je putovnica koja pripada migrantu koji je registriran u Grčkoj, a prošao je i kroz Hrvatsku, javlja Dnevnik.hr.

Kako neslužbeno doznaje dnevnik, 8.10. registriran je u kampu u Opatovcu koji je napustio, i iz Hrvatske otišao u Mađarsku pa u Austriju.

Nije bio ni u jednom Interpolovom registru. Hrvatska policija je sve podatke dostavila francuskim kolegama.

Oni sada trebaju utvrditi pripada li putovnica zaista jednom od terorista.

Ako putovnica nije krivotvorena, ta osoba prošla je sve procedure kao i svaki drugi migrant. Nikad prije nije bio registriran, nije imao nikakv prethodni dosje, rečeno je Jutarnjem.

Neslužbeni izvori tvrde da je Hrvatska u njegovom slučaju napravila sve što treba: uzeti su otisci, slikan je i registriran. Da je imao bilo kakav dosje bio bi vraćen odmah, ovako je propušten dalje za Mađarsku.

Reuters javlja kako je još jedan napadač koji je sudjelovao u krvavim napadima u Parizu najvjerojatnije prošao kroz Grčku, pozivajući se na izvor blizak grčkoj vladi.

Postoji mogućnost da je i drugi napadač do Belgije i Francuske došao izbjegličkom rutom.

(Dnevnik.hr)


5 komentara

  • Kako ono su Vesna Pus(š)ić i onaj stručnjak Cvrtila tvrdili da neće teroristi pješke u Europu da će oni s A klasom i s avionom doći u Europu. Volio bih da im netko od novinara uputi isto pitanje, ali to je nemoguće jer novinari su jedna ulizička i pokvarena populacija najgore vrste.! Čast izuzecima ali jako, jako malo je onih pravih.

  • Kako to da se tijelo terorista razletilo u milijardu komadića,a putovnica je ostala čitava?
    Kako to da se nakon ovakvih terorističkih događaja “nađu” putovnice počinitelja?
    Zašto bi terorist nosio jebenu putovnicu uz sebe kad se ide raznijet?
    Nemojte biti idioti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.