U Federaciji BiH u nedjelju Dan žalosti

Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju ponedjeljka, 16. studenog 2015. godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način Federacija BiH izražava žalost i suosjećanje s francuskim narodom nakon serije terorističkih napada u Parizu i pogibije nedužnih ljudi.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, kaže se u Odluci Vlade FBiH.

Vlada Federacije BiH poziva građane da na Dan žalosti u 12.00 sati minutom šutnje na prigodan način, odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, kao što će to uraditi i građani svih europskih država, prenosi Bljesak.info.

U znak žaljenja za stradalima u ovim terorističkim napadima, pred sjedištima Vlade Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru zastave su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Šefovi država Europske unije izdali su priopćenje da će ponedjeljak biti Dan žalosti u čitavoj Europi uz minutu šutnje.

“Ovo je napad na sve nas i zajedno ćemo se suočiti protiv ovih prijetnji. Sve što bude potrebno kako bi se osigurala sigurnost u Francuskoj, bit će učinjeno”, navodi se u priopćenju Europske unije.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Neka se vlada federacije napuši licemjernog k…a…Ja da žalim za jebenim francuzima,pa oni su i zakuvali dole u siriji i primaju te usrane muslimane.I di god dođu eto problema,a ovi papci iz sarajeva oće da se dodvorw.Eto ja sutra odo feštat.pa u libanonu je isto poginulo 43 ljudi pa niko niskim.nlNego govna kapitalistička navikla da im je sve u red pa sad kmeče.a zaboravili su da su uz ameriku i englesku najveći teroristi.
    Mrš u pičku materinu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.