Japanac proglašen najstarijim živućim muškarcem na svijetu

Japanac star 112 godina koji je proglašen najstarijim živućim muškarcem, a naveo je “smijeh” kao tajnu svoje dugovječnosti.

Chitetsu Watanabe, rođen 5. ožujka 1907., stisnuo je šaku dok mu je dužnosnik Guinnessove knjige rekorda predavao cerifikat u staračkom domu u gradu Joetsu, u prefekturi Niigata, gdje boravi. On je dobrog zdravlja, tvrde dužnosnici ustanove u koju je smješten.

Ličim na svog oca, bez obzira na njegovu dob, izjavila je Watanabeova kćerka, Teruko Takahashi (78).

Watanabe je proglašen najstarijim živućim muškarcem nakon što je prethodni nositelj te titule, Masazo Nonaka iz japanskog najsjevernijeg otoka Hokkaido, preminuo 20. siječnja, 2019. u dobi od 113. godina.

Rođen u obitelji farmera u gradu Joetsu, Watanabe se odselio na Tajvan u 20-oj godini života i radio je kao gradski službenik u svom rodnom gradu do umirovljenja.

On ima petero djece, 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukun unuče.

Japan je među vodećim zemljama u svijetu po broju dugovječnih ljudi. Kane Tanaka, 117-godišnja mještanka prefekture Fukuoka, priznata je od Guinnessove knjige rekorda kao najstarija živuća osoba, nakon smrti druge Japanke, Chiyo Miyako iz prefekture Kanagawa, u 117. godini života, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.