Jabuka.tv na prvom letu Mostar – Stuttgart – Jabuka.tv

Jabuka.tv na prvom letu Mostar – Stuttgart

U utorak, 20. listopada 2015. godine, Mostar i Stuttgart su po prvi put u povijesti povezani izravnom zračnom linijom.

U suradnji s agencijom PRO-PAK Hercegovina i zrakoplovnom tvrtkom Sea Air, Zračna luka Mostar je od danas dobila izravnu liniju sa Stuttgartom, a među prvim putnicima u zrakoplovu Boeing 737-300, čiji je vlasnik malteška kompanija Maleth Aero, bili su predstavnici medija iz Hercegovine, gospodarstvenici te djelatnici navedene agencije i tvrtke.

Izravna linija Mostar – Stuttgart uvedena je zbog velike potražnje za ovom destinacijom te je ukinuta linija s predsjedanjem u Osijeku koja je bila uvedena prije nešto više od mjesec dana.

Prve putnike iz Mostara dočekao je menažder Zračne luke Stuttgart Thomas Helten te direktor Sea Air Hrvatska Nando Kos.

10 milijuna putnika godišnje

”Veliko mi je zadovoljstvo što ste danas u Stuttgartu. Ovo je prvi let iz Mostara za Stuttgart s tvrtkom Sea Air. Nama iz Zračne luke Stuttgart je jako drago što smo ostvarili ovaj let s Mostarom – ovo je poseban dan za ova dva grada te se nadam da će ova linija opstati i postati sve češća,” kazao je Thomas Helten u izjavi za medije u Zračnoj luci Stuttgart.

Za njemačke prilike ova zračna luka nije velika, ali u usporedbi s onima u Hrvatskoj ili pak onoj u Mostaru, riječ je o velikoj zračnoj luci.

”U njemačkim okvirima ovo nije velika zračna luka, ali u usporedbi s Mostarom, Osijekom ili pak ostalim hrvatskim lukama je velika. Ima četiri terminala, a kroz nju godišnje prođe 10 milijuna putnika, a oko 30.000 njih dnevno sleti ili pak odleti sa Zračne luke Stuttgart koja je ujedno šesta najveća u Njemačkoj,” izjavio je direktor Sea Air Hrvatska Nando Kos.

Potvrđeno: Osniva se Sea Air BiH

Upravo je u Stuttgartu službeno potvrđeno medijima da tvrtka Sea Air otvara svoju podružnicu u Bosni i Hercegovini koja će nositi naziv Sea Air BiH te će na zrakoplovima ove zrakoplovne tvrtke biti nacionalna oznaka Bosne i Hercegovine.

”Zahvaljujem se svima koji ste prihvatili naš poziv za ovaj prvi promotivni let za Stuttgart i nadam se da će ovih prilika biti još više, a u planu imamo otvarati nove linije što ćete uskoro saznati. Ponosno možemo reći da Sea Air otvara svoju firmu u Bosni i Hercegovini – Sea Air BiH te će nositi nacionalnu oznaku BiH na svojim avionima,” rekao je vlasnik agencije PRO-PAK Mario Glišić.

Jednom tjedno za Stuttgart – povratna karta 225 eura

Letovi će se odvijati svakog ponedjeljka, a polazak je predviđen iz Zračne luke Mostar u 10.00 sati, dok je povratak iz Stuttgarta planiran u 13.00 sati. Let traje oko 90 minuta.

Karte po cijeni od 225 eura za povratnu kartu možete rezervirati u uredu agencije PRO-PAK Hercegovina putem telefona 036/354-806, a uskoro se očekuje i mogućnost on-line rezervacija.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.