Izmjena režima prometa povodom uočnice Gospina ukazanja

U petak, 24. lipnja u 16:30 sati, na uočnicu 41. obljetnice ukazanja Gospe u Međugorju, održati će se zavjetno Hodočašće u organizaciji Župe Krista Kralja u Čitluku i udruge ”Zavjet Gospi”.

Organizatori su od nadležnog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dobili Rješenje o suglasnosti za izmjenu režima prometa za vrijeme predmetnog hodočašća. Rješenje se odnosi na magistralnu cestu M-17.4, putni pravac Mostar – Čitluk – Tromeđa i to na dionicu od župne crkve u Čitluku do kružnog toka u Potpolju, u vremenskom razdoblju od 16:30 do 17:30 sati.

Shodno Rješenju i na temelju istog, policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice Čitluk će organizirati i provesti preusmjeravanje prometa, i to:

  • Sva vozila koja prometuju iz putnih pravaca Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg preko Tromeđe, a u smjeru Mostara će biti preusmjerena na regionalnu cestu R-425, na dionicu Tromeđa-Donji Hamzići te dalje lokalnom cestom putnim pravcem Gornji Hamzići Blatnica – Garišta gdje je u mjestu Garišta priključak na magistralu M-17.4;
  • Sva vozila koja spomenutom magistralom prometuju iz pravca Mostara prema Tromeđi će biti preusmjerena u mjestu Garišta kroz lokalnu cestu na putnom pravcu Blatnica – Hamzići – Tromeđa.

U eventualnim slučajevima hitnih medicinskih i drugih intervencija i izvanrednih situacija, vozilima s pravom prvenstva prolaza će navedenom dionicom biti omogućen prolaz uz obveznu policijsku pratnju te prilagođenu brzinu i povećanu pozornost vozača i drugih sudionika.

Sve vozače savjetujemo da po mogućnosti u navedenom razdoblju ne koriste ovu dionicu navedene magistralne ceste, odnosno ukoliko nemaju izbora da poštuju naredbe i slušaju upute policijskih službenika te postupaju pažljivo i budu strpljivi, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.