Župa Kočerin slavi 150 godina postojanja

U Kočerinu se svečano slave apostolski prvaci sv. Petar i Pavao. Vjernici će se za taj blagdan pripremati Trodnevnicom koja počinje u nedjelju 26. lipnja.

Program će počinjati krunicom i mogućnošću za ispovijed u 17:30 sati, te Svetom misom u 18 sati.

Prvu večer misno slavlje predvodi fra Miro Šego, bivši kočerinski župnik, župnik u Čitluku i vikar Provincije. Drugu večer (ponedjeljak) misu predvodi fra Ivan Landeka, bivši kočerinski župnik i župni vikar u Posušju.

Misu Uočnicu u utorak 28. lipnja, kad je i blagoslov djece, misno slavlje U 18.30 predvodi zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić.

Na uočnicu će biti svečanost proslave 150 godina postojanja župe Kočerin. Nakon misnoga slavlja ispred crkve će biti pučko veselje uz okrijepu i glazbeni program.

Te večeri će biti dostupna tek načinjena velebna monografija Stoljeće i pol župe Kočerin čiji je autor fra Robert Jolić, a urednik fra Mario Knezović.

Na blagdan svetih Petra i Pavla, u srijedu 29. Lipnja, misna slavlja u 8 i 11 sati predvodi fra Ivan Boras, bivši kočerinski župnik i župni vikar u Veljacima.

(www.jabuka.tv)14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.