Izmijenjen zakon: Nema povoljnijeg prijevoza za političare – Jabuka.tv

Izmijenjen zakon: Nema povoljnijeg prijevoza za političare

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su na današnjoj sjednici po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ove izmjene u srijedu je usvojio i Zastupnički dom PSBiH te je time stvorena osnova koncipiranje drugačijeg modela obračuna naknade prijevoza na posao i s posla zaposlenim u institucijama BiH.

Također, navedeno je, da će ova izmjena poslužiti kao osnova za izradu novog podzakonskog akta kojim se regulira način i postupak ostvarivanja prava na predmetnu naknadu.

Izaslanici Kluba Srba Dragutin Rodić (DNS) i Kluba Hrvata Ljilja Zovko (HDZBiH) zastupali su tijekom rasprave stav da pitanje plaća i naknada treba riješiti cjelovito.

Rodić dodaje da je nekoliko izaslanika tražilo reguliranje ove oblasti uglavnom pojedinačno, ali su takvi prijedlozi uglavnom bili korišteni u predizborne svrhe.

Izaslanica Zovko koja je i predsjedavajuća Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda, naglasila je da su svi članovi Povjerenstva imali jedinstven stav da se ovo pitanje mora riješiti cjelovito.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.