Izbjeglice još uvijek zaobilaze BiH, stanje na granicama mirno – Jabuka.tv

Izbjeglice još uvijek zaobilaze BiH, stanje na granicama mirno

”Na graničnim prijelazima BiH nisu zabilježeni ni pojedinačni, ni grupni pokušaji prelaska izbjeglica s Bliskog istoka”, izjavila je za glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

”Surađujemo s MUP-om Republike Srbije i svim policijskim agencijama u BiH i regiji te smo u tijeku kuda se izbjeglice kreću”, kazala je Dujkovićeva, naglasivši kako se može očekivati da će se izbjeglice kretati prema našoj granici.

”Možemo očekivati dolazak izbjeglica, no za sada je stanje na našim granicama mirno”, kazala je Dujković. Istaknula je kako su trenutne statistike vrlo slične statistikama iz prethodnih godina što također pokazuje da je stanje na granicama mirno.

Kada su u pitanju ilegalni prelasci državne granice, glasnogovornica Granične policije BiH navodi kako se “otkriveni pokušaji prelaska državne granice u prethodnom razdoblju nisu odnosili na državljanine Bliskog istoka”. Na kraju je napomenula kako u protekla 24 sata nije bilo zabilježenih pokušaja krijumčarenja stranih državljana preko granica BiH.

(Fena)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.