Izložbom i predstavljanjem slikovnice, “Šimićevi susreti” nastavljeni u Širokom Brijegu

Ovogodišnji “Šimićevi susreti” nastavljeni su prigodnim programom u utorak u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu.

Pred mnogobrojnom publikom otvorena je izložba “Grafike, slike i crteži” akademskog grafičara Marka Živkovića.

Kako je za portal Jabuka.tv kazao autor Živković, riječ je o izložbi koja je presjek radova od 1981. godine do danas.

Studirao sam u Sarajevu, imam prijatelja u Širokom Brijegu. Htio sam da ostala publika vidi radove koje sam prije radio. Ovdje su crteži, slike i grafike, kazao je Živković dodajući kako je prvotno bilo zamišljeno da na izložbi budu samo crteži.

Prošle godine u ožujku Živković je imao izložbu u Vinkovcima gdje se rodila ideja o gostovanju u Širokom Brijegu u sklopu manifestacije “Šimićevi susreti”.

Uz izložbu Marka Živkovića održano je predstavljanje slikovnice “Mjesečar” Andrijane i Magdalene Mlinarević – Cvetković, odnosno majke i kćeri.

Slikovnica je nastala dok sam bila na porodiljnom. Budući da nisam mogla odmarati, razmišljala sam kako iskoristiti vrijeme. Kako mi je blizak Šimići i njegova poezija, htjela sam je predstaviti i djeci od 1. do 6. razreda. Dok sam je pripremala, Magdalena me pitala može li ona nešto nacrtati. Dopustila sam joj i cijela naša suradnja je išla sasvim spontano, kazala je Andrijana Mlinarević – Cvetković ističući kako je tema cijele slikovnice poezija Antuna Branka Šimića.

U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Dobrkovići.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Politicari u prvom redu se u sve razumiju, i djubrivo i politiku evo nisam znala i za kulturu, j.. m..u Sirokom samo ja ocito zaostala

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.