Izložba ”Zajedno u umjetnosti” u Širokom Brijegu

Zajednička izložba studenata završnih godina četiri bosanskohercegovačke likovne akademije (Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Sarajevo), nakon Sarajeva i Banja Luke, bit će postavljena u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Svečano otvaranje izložbe “Zajedno u umjetnosti” planirano je u četvrtak, 5. veljače s početkom u 18 sati, a nakon Širokog Brijega izložba seli u Trebinje.

Izložbu organizira udruga “Ja vrijedim” iz Sarajeva pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

U vrijeme kada je, zbog društvenog konteksta u kome ona nastaje, egzistencija bosanskohercegovačke umjetnosti ugrožena i kada su rijetki pokušaji da se ona održi i da joj se posveti pozornost kakvu zaslužuje, izložbe još uvijek neafirmiranih umjetnika Bosne i Hercegovine još su značajnije, najavljuju organizatori.

Izložba “Zajedno u umjetnosti” jedan je od poduhvata koji, pružajući šansu mladim stvarateljima da njihov rad bude viđen i vrednovan, ulijeva nadu u perspektivniju budućnost na polju umjetnosti.

Dvadeset četiri umjetnika i umjetnice u nastajanju, studenti akademija iz Banja Luke, Trebinja, Širokog Brijega i Sarajeva, publici predstavljaju svoje odabrane radove i kroz njih otkrivaju djelić svog umjetničkog kreda koji će kroz godine koje dolaze neprestano evoluirati.

Zastupljeni su radovi iz gotovo svih umjetničkih medija, od tradicionalnih kiparstva, slikarstva, grafike, do onih koji su se etablirali tek u novije doba, a u koje ubrajamo grafički i produkt dizajn te instalaciju i video art koji granici s performansom.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.