Izlazne ankete: Milan Bandić u Zagrebu dobio najviše glasova

U četiri najveća hrvatska grada održat će se drugi krug izbora za gradonačelnika, pokazuju rezultati izlazne ankete agencije Ipsos Puls koju su objavile nacionalne televizije, a prema kojoj su u vodstvu Milan Bandić u Zagrebu, Veljko Obersnel u Rijeci, Željko Kerum u Splitu i Ivan Vrkić u Osijeku.

U Zagrebu je dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić (“Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) osvojio 30,08 posto glasova, a sa 26,78 posto slijedi Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez – Naprijed Hrvatska, Stranka umirovljenika).

U Splitu u drugi krug idu Željko Kerum (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad – Nova generacija) s osvojenih 29,91 posto i Andro Krstulović Opara (HDZ) s 25,35 posto. Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS) vodi u Rijeci sa osvojenih 44,99 posto glasova, a iza njega je Hrvoje Burić (Most) s osvojenih 15,19 posto.

U Osijeku je dosadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić (kandidat grupe birača) osvojio 38,35 posto, a slijedi Ivana Šojat (HDZ) s 18,06 posto.

(Hina)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.