Izlazak na izbore moguć i bez prethodne registracije

Dana 17. prosinca 2014. godine završen je postupak aktivne registracije birača za glasovanje na Izborima za predsjednika Republike Hrvatske, koji će se održati 28. prosinca 2014. godine.

Svi državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini, a koji nisu proveli postupak aktivne registracije birača, moći će ostvariti svoje biračko pravo na dan održavanja izbora.

Biračko pravo državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Bosni i Hercegovini moći će ostvariti uz prethodno pribavljanje potvrde o upisu u popis birača.

Potvrde će se izdavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta (putovnica, osobna iskaznica, vozačka dozvola ili neka druga javna isprava s fotografijom, bez obzira je li isprava izdana u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, na osnovu koje se može nedvojbeno utvrditi identitet birača), a na temelju prethodne službene provjere biračkog prava u evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Biračka mjesta bit će otvorena 28. prosinca 2014. godine u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, na sljedećim adresama:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu
Adresa: Mehmeda Spahe 16, Sarajevo

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci
Adresa: Milana Kranovića 1, Banja Luka

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru
Adresa: Osnovna škola Ilije Jakovljevića, Ulica dr. Ante Starčevića bb, Mostar

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli
Adresa: Kazan Mahala 1, Tuzla

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu na broj telefona 033 251 640 ili na e-poštu [email protected]

(www.jabuka.tv)429 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.