Izgubili ste svoj Android mobitel? Pronađite ga pomoću ovih aplikacija

Današnji pametni telefoni su možda super za smještanje u džepove – no zbog tankog dizajna ih je i dalje lako izgubiti na ovaj ili onaj način.

Sreću u cijeloj priči čini to da je većinu Android uređaja relativno lako locirati koriste li se ove aplikacije. Neke od njih jednostavno moraju biti osnovni dio ‘opreme’ za krajnjeg potrošača.

Službeno je službeno

Google već duže vrijeme u tom smislu ima aplikaciju koja se zvala Android Device Manager. Nedavno je doživjela značajniju nadogradnju s nizom poboljšanja i – promjenom imena u Find My Device.

Ova aplikacija omogućit će svakom vlasniku Android pametnog telefona, smartwatcha ili tableta da locira traženi uređaj u svakom trenutku. Omogućuje i daljinsko zaključavanje te brisanje ili prikazivanje poruka, što se može pokazati ključnim detaljem za povrat izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Kao i kod svih drugih servisa, za lociranje uređaja on mora biti spojen na internet na neki način – bilo preko WiFi veze bilo preko mobilne mreže. Lokacijski servisi također moraju biti omogućeni na uređaju, no app će korisnika na to upozoriti odmah po prvom pokretanju, piše Tportal.

Kako bi korisnik pratio uređaj, dovoljno je posjetiti službenu stranicu, upisati svoje Google korisničke podatke i to je to. Na uređaju, jasno, mora biti pokrenut Find My Device servis.

Ako je mobitel izgubljen, moguće je na zaslonu prikazati broj i ostvariti poziv, kako bi se povezalo korisnika s onim tko je našao uređaj. Ako je pak izgubljen, u pravilu uređaj vrijedi daljinski zaključati i izbrisati podatke.

Find My Phone

Sličnog naziva kao i službeni app, Find My Phone je i slične no opet proširene funkcionalnosti. Najveća razlika između ovog komada softvera i Googleovog je to što Find My Phone omogućuje povezivanje i praćenje uređaja iz cijele obitelji, tj. zapravo bilo koga tko se sinkronizira kroz program.

Aplikacija se služi i GPS-om te triangulacijskim algoritmom kako bi što preciznije prikazala lokaciju izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Na internetskim stranicama servisa (ili iz vezanih uređaja) moguće je pratiti sve sinkronizirane uređaje i to uz kartografski prikaz. App je besplatno moguće preuzeti na Google Play Storeu.

Izgubljeni Android

Lost Android je još jedan besplatan app u Google Play Storeu, koji omogućuje kontrolu uređaja preko internetskih stranica ili kroz – neobičnosti radi, SMS poruke. Pored standardnog praćenja uređaja, ovaj app donosi i brdo značajki koje se mogu iskoristiti za lov na izgubljeni ili ukradeni uređaj.

SMS funkcionalnost je srž ove aplikacije. Korisnici mogu automatski proslijediti sve SMS poruke pristigle na uređaj u pretinac e-pošte, a tu je i mogućnost slanja poruka kroz računalo. Što je bitnije, SMS naredbama mogu kontrolirati uređaj u potpunosti.

Tu je i niz različitih dodataka koji omogućavaju alarm na uređaju (neovisno o tom je li on u Silent režimu rada), brisanje cijelog uređaja ili tek pridružene SD kartice, prosljeđivanje svih poziva na odabrani broj, aktiviranje Wi-Fi i GPS funkcija proizvoljno i još mnogo toga. Tu je čak i daljinsko okidanje fotografija kroz kamerice na uređaju te snimanje zvuka, čime se mogu snimiti i potencijalni lopovi…

Baš kao i ranije spomenute aplikacije, Lost Android također traži GPS i vezu na internet za najpreciznije lociranje uređaja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.