Izetbegović: Zaposleno 50.000 osoba, a budućnost još bolja

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu tijekom obraćanja sudionicima i gostima Sarajevo Business Foruma da je broj zaposlenih u BiH u posljednje tri godine povećan za 50.000 te da je nezaposlenost u stalnom padu.

Dodao je kako je zahvaljujući pokrenutim reformama BDP u porastu, kao i da BiH bilježi rast izvoza i smanjenje javne potrošnje.

Svi važni fondovi su stabilni i državna razina i Federacija BiH mogu funkcionirati bez zaduživanja kod MMF-a, istaknuo je Izetbegović.

Naveo je da je BiH bogata vodom za punjenje boca i proizvodnju energije, ugljem, šumama, jakim vjetrovima i brojnim vrstama ruda, a posjeduje i značajna nalazišta nafte koja vrijedi dodatno istražiti i pripremiti za eksploataciju.

Također, Izetbegović je rekao da BiH, između ostaloga, nudi i dugu industrijsku tradiciju, obrazovanu i discipliniranu radnu snagu, stabilnu valutu vezanu za euro, prava stranih ulagača izjednačena s domaćim.

Imajući u vidu sve navedeno, želim poručiti da je sada vrijeme za ulagače da dođu u BiH jer bi se napori koji se sada čine u skorijoj budućnosti mogli isplatiti višestruko, naglasio je Izetbegović.

(Fena)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.