Izetbegović o Izbornom zakonu: HDZ je previsoko postavio ljestvicu i sad je ne mogu spustiti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović reagirao je na izjavu predsjednika HDZ-a i HNS BiH Dragana Čovića koji je najavio upućivanje dopisa kojim će se pokrenuti rasprava o izmjenama Izbornog zakona.

Upitan jesu li raniji prijedlozi te stranke, koji su upućivani u parlamentarnu proceduru, prihvatljivi za SDA i mogu li oni poslužiti kao temelj za rješavanje tog pitanja, predsjednik SDA je opširnom intervjuu za Faktor.ba, kazao:

HDZ je previsoko postavio ljestvicu i sad im je problem spustiti ju.

Bojim se da će prijedlozi za izmjene Izbornog zakona koje kane predstaviti koalicijskim partnerima i javnosti ovih dana, ponovo biti u koliziji s obvezujućim dokumentima EU-a, poput Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, i presuda Europskog suda za ljudska prava po apelacijama Sejdić-Finci, Pilav i Zornić, a time i neprihvatljivi za bošnjačke i građanske stranke.

HDZ nakon toga može kroz cijeli mandat nastaviti s blokadom uspostavljanja nove strukture vlasti u Federaciji BiH, i podrškom SNSD-u u blokadi formiranja i rada Parlamentarne skupštine BiH, ali to ničemu dobromu neće voditi. Ignoriranje volje glasača, odnosno blokiranje volje pretežne većine političkih faktora u BiH, neupitno će ujediniti tu većinu i prisiliti je da krene u trajno razbijanje takvih blokada već na izborima 2022., kazao je Izetbegović.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Gospodo politicari vi nemate nikakvi ljestvica, morala, casti. Kod vas je samo u glavi fotelja, pozicije i lopovluk. Svi ste isti…

  • Konacno nasi politicari pokauju pravo lice. Erdogan nnaredio agresiju na kurde u Siriji, Bakir i Dzafirovic daju podrsku. Zanimljivo Covic, Dodik, Komsic sute, znaci slazu se. To je jedna velika koalicija… Citav svijet i EU ja osuduju napade i progon civila a u BiH podrska. Podrska iz zemlje u kojoj se zbile te i takve strahote unazad 25 god… strasno.!

  • Nije mi jasno da muslimani ne shvaćaju da ih ovaj balija vodi u propast i izolaciju.Svjetski je lopov kao što mu je bio i babo.

  • Covjek iz trezora prijeti… Jos nije vratio svjezu prirodnu boju koliko je proveo u celicnom trezoru da ga ne pogodi stogod u ratu. Sad taj lik prijeti nekome. Sa cim jada i nebio …!On se sjeca da je rat stao onog momenta kad mu prestala stizati pomoc u zlatu i novcu na njegovo ime. Inace lik nije znao sto se zbiva u Sarajevu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.