Izetbegović: “Ne prijetim ja ratom nego prijete Srbi koji žele podjelu BiH”

Bošnjački član PredsjedništvaBiH Bakir Izetbegović odbacio je u petak tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Rekao je kako drži da su prave prijetnje za BiH oni koji “zagovaraju referendume, nagrađuju Krajišnike, Karadžiće i po ratnim zločincima nazivaju škole”, aludirajući na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Izetbegović je u intervjuu za Deutsche Welle nedavno ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko bi se pokušalo s odcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, ali i da će poduprijeti nezavisnost Kosova, što je izazvalo žestoke kritike Srba u Beogradu i Banjoj Luci.

Izetbegović je rekao kako ne želi nagađati što je motiv za takva reagiranja, ali je ipak ustvrdio da se radi o “dimnoj zavjesi”.

“Je li to presuda Mladiću, NATO, ili nešto drugo, ne znam i ne bih nagađao. Ne bih htio nagađati zašto su ovakvu galamu digli u Srbiji”, rekao je Izetbegovć.

Upitan o tome hoće li SDA i HDZ BiH potražiti novog koalicijskog partnera ukoliko bošnjačka stranka Savez za bolju budućnost odluči istupiti iz vlasti, Izetbegović je rekao kako je uvjeren da se to ipak neće dogoditi.

“Mislim da neće napustiti koaliciju jer je  SBB-u potrebno tisuće pozicija i neće ih napustiti do sljedećih izbora”, ustvrdio je Izetbegović.

(Hina)


7 komentara

  • Svugdje u svijetu kad vladajući izgube potporu većine,raspišu se izvanredni izbori.Ovi naši stručnjaci niti imaju većinu u Parlamentu,niti što rade a žele još godinu dana voditi predizbornu kampanju,pljačkati državu,građane,narod i još nas plašiti ratom…U vrijeme agresije na RH-ku i BiH-nu od srbo-četnika gdje su ratovali Bakir,Čović i Dodik… Ne mrcvarite nas više,budala vidi da vladajuće i parlamentarne većine nema niti na jednom nivou vlasti.Raspusti te Dom naroda,Parlament,Vladu Federacije i raspiši te izbore.Kad pričaju o izbornom zakonu ,imamo podjele na bošnjačke partije i HDZ-cu i dio manjih stranaka sa hrv.preznakom.Razlike su ogromne.Bošnjaci su toliko osnažili,stekli dominaciju nad svim u BiH-ni da su uzeli za pravo da komentiraju i ne sprovode odluke i Ustavnog suda i svih drugih sudova.Ovdje MZ-ca,E.Unija,Amerika ne budu li reagirali odmah i konkretno ovo vodi u jedan kaos politički gdje je samo ovim političarima dobro a narodu neka je dragi Bog na pomoći.Ako ovo potraje hrvatskom narodu prijeti nestanak u Federaciji kao i u RS-koj.Hrvati imaju putovnicu RH-ke i mogu trbuhom za kruhom lakše nego bošnjaci i srbi,naj manje nas je svakako,stari umiru,mladi odlaze.To u biti i jeste pravi cilj bošnjačkih političara zadržati status ovakav,,ludilo,,gdje se ne zna tko pije,tko plaća.Vrijeme radi za njih,arape dovode masovno,naseljavaju ih. HDZ-1990 I neki Skopljaković,Lijanovići čekaju samo mig iz Sarajeva da legaliziraju neku novu Alijansu bošnjačku koja bih za četiri godine zakucala i zadnji čavao u temelje opstanka hrvata u BiH-ni.Međutim nekim je bitna funkcija i spremni su na svaku vrstu izdaje. Sa crnim ,,đavlom,,samo do funkcije i osobne koristi…Gledajući kroz povijest jude ,izdajnici hrv.naroda uvijek dobro prolaze,kako u RH-koj,tako i u BiH-ni. Nitko više za to i nema moralne ,ljudske odgovornosti niti srama…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.