Izetbegović: Spreman sam i na rat, Hrvati neće dobiti treći entitet!

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće bošnjačke stranke, SDA, sredinom listopada u intervjuu za DW govorio je o budućnosti BiH, o odnosu prema Republici Srpskoj, zahtjevima Hrvata u BiH, te euro-atlantskom putu BiH.

Spreman i na rat da obrani BiH

U razgovoru za DW Izetbegović je kazao da će raditi ono što i svi domoljubi u ovoj zemlji.

“Branit ću ono na što smo stekli pravo borbom 1992. – 1995. godine, pa i samim Daytonskim mirovnim sporazumom”, rekao je Bakir Izetbegović na pitanje o tome što će uraditi ukoliko Republika Srpska raspiše referendum o odcjepljenju.

Daytonski mirovni sporazum je na našoj strani, povijest je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu, uključujući i Srbiju je na našoj strani, interes zemalja Europe, da nema ponovno rata, je na našoj strani. Dakle, imati ćemo sve to na našoj strani da se jedna takva avantura ne dogodi”, rekao je Izetbegović.

“Mislim da će masa u slučaju takvoga scenarija bitim naravnom na strani obrane teritorijalnoga integriteta BiH. I da će, ako proizvedu drugo poluvrijeme, to poluvrijeme izgubiti. Nadam se politički, a ne vojno, oni koji se upuste u takvu sebičnu avanturu”, dodao je Izetbegović.

Na pitanje je li spreman na najgori mogući scenarij, odnosno na rat, Izetbegović je potvrdno odgovorio te je izjavio i da svatko “tko voli ovu zemlju mora biti spreman ići do kraja kad je u pitanju njezin teritorijalni integritet”, prenosi DW.

Hrvati neće dobiti treći entitet

Kada je riječ o poziciji Hrvata u BiH, Izetbegović je rekao da su Hrvati lutali u svojoj politici.

“Uz BiH, protiv BiH, uz Bošnjake i Armiju BiH, protiv. Kad su se sabrali i kad se podvukla linija nakon toga svega, pola Hrvata je nedostajalo u BiH”, rekao je Izetbegović i dodao kako ni “Hrvati nisu za treći entitet jer ga neće dobiti”.

Izetbegović smatra da treba uraditi više kada je u pitanju položaj Srba u Federaciji BiH, ali i kada je u pitanju položaj Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj.

Ocijenio je da Turska u BiH i na Balkanu igra sasvim pozitivnu ulogu.

“Turska podržava europski put BiH, podržavaju NATO put BiH, nikada se ne miješaju na neki rigidan način u naše odnose, dapače – uvijek pomaže”, kaže Izetbegović.

Kada je riječ o tome može li se utjecaj Turske negativno odraziti na europske integracije BiH s obzirom na napetosti koje trenutno postoje između Ankare i brojnih zemalja EU, Izetbegović je rekao kako je Turska dovoljno jaka da se može sama braniti.

Naglasio je i kako neće izdati svoga prijatelja Erdogana.

“Jesam li ja politički igrač Erdogana koji će početi svađu s Europom zbog njega? Ne. Samo ja neću izdati svoga prijatelja”, tvrdi Izetbegović.

Dodao je i kako se ne želi miješati u unutarnje odnose Turske, kao ni u Erdoganove odnose sa Angelom Merkel koju, kako kaže, također smatra velikom prijateljicom BiH.

Izetbegović je rekao da to hoće li Rusija zaustaviti prijem BiH u NATO zavisi od snage Rusije za koju ocjenjuje da je u porastu na Balkanu.

Dodik glavni igrač Rusije

“Sve je prisutnija na Balkanu, i medijski i na svaki drugi način. Milorad Dodik očigledno nastoji biti igrač te velesile, da joj se dodvori, da zaustavi prije svega NATO put BiH”, naveo je Izetbegović.

Tvrdi i kako Rusija ne može nadjačati NATO i EU kada je BiH u pitanju, ali i cijeli Balkan.

(www.jabuka.tv)


64 komentara

 • Treba podržati Dodika, i njegov zahtjev za odcjepljenje, isto kao šro treba podržati treći entitet, svatko ima pravo na svoje! A ti budalo zelena Izetbegoviću ne pričaj gluposti, kakav rat spominješ, ti si idiot kao što je i tvoj ćaća, vodite istu politiku kao i 90-tih godina sijete mržnju među ljudima. Vjeruj da dođe do toga ne bi prošao dobro, isto bi završio kao što je i Muammar al-Gaddafi, pa ti pamet u glavu !!

  2
  1
 • Dragi naš Tuđman pogriješio je ,kad smo završili krajem 95 sa Srbim tribalo je tada razvalit ove ISILovce ne bi se nikad više ovako kočoperili ,a ovaj Alijin kotić isto g…o ko ćaća Turkiš proizvod

 • Ovom kriminogenom gowvnetu (on je prije svega pokrao i opljačkao svoj muslimanski narod), koje je otpalo od još većega gowwneta, ratnog zločinca i peksinjaka Alije – vrhunskoga balije poručujem: Odrači sve što je tvoja zločinačka “armija” osvojila. Odrači i odlazi, odhebi iz naših života. Ponašaš se isto kao Sloba Milošević uoči rata, a znaš kako je Sloba skončao… I ti ćeš isto islamisto! Idi liži šuppak Erdoganu, lojavi talibanu.

 • BiH_Bog i Hrvati!!
  O kakvom ratu ti pričaš,
  jedino da zaratite ti, čova i mile među se, pa tko osta, osta
  ni za jednog od vas trojice narod nebi prstom mrdnuo!
  Pa čak ni ovi što su čvrsto uz vas, al svijesni ste vi toga.

 • Ako bude rata Bakire nema više atomski podruma,trezora,čeličnih sefova gdje te babo Alija čuvao u Sarajevu…R.Hrvatska ti više neće primiti Sabiju i užu i širu rodbinu,zetove itd.. Ili si skontao rat u BiH-ni voditi iz Turske.Bjeda neka ponovo gine a vi na sigurno…Samo budala ili neozbiljan političar može dati ovakvu izjavu…Bakire tvoj ratni put i obranu u ratu su naj bolje opisali Željko Komšić,Fahrudin Radončić…

 • Naravno da ima dobre odnese sa turskom i srbijom! Turci oce u Ejropu prikl grcke , koja je prisna prija sa srbijom i rusijom! Eto , to je njima cilj! Turci u Ejropu po svaku cjenu, makar i krmetinu ili javno! Znam ja kudta siba !

 • A imamo i puno invalida i penzionera u najboljim godinama. Dica nisu u vojsku išla. Prema tome, ako zapuca…bižat koliko nas noge nose…

 • Djeca političara ne prosipaju krv. Ovo im je dobra uvodna retorika uoči izbora. Da homogeniziraju narod. Narod vas sve nabije na krasan ku.ac. Sve što ste pokrali potrošite na likove. A ako do rata dođe niko se ne bori za političare. Svi se mi borimo za svoje kuće. A da će ovdje vrlo brzo opet poteć krv to je jasno i ptici na grani! Turčine ti si lupnut u glavu!

 • Izbori su brzo pa trojac raspiruje mržnju,ali narod je otvorimo oči SP..iz. .dit će Vas trojicu lopova 2018god.Narod će slaviti a oni bižat Srbija Istanbul Zagreb.

 • Boji se on za svoju guzicu isto kao Mile i Draganče a mi se sad netrebamo bojati jer smo i mi poslali djecu u inozsmstvo. Jedina je rszlika što su naši otišli trbuhom za kruhom, a vaši da se sakriju dok tate kradu. Evo što Bog stvori tri idiota a gdje ih sastavi. Milence, Draganče i ti žuti uzmite puške i bijte se okanitese nas ovog jadnog ispaćenog naroda, ako treba dobit ćete i tri bombadera, pa udri sva trojica a nas se kanite i ne za vađajte jer nećete usljeti

 • Okanite se naroda. Standardni predizborni folklor drugova dragana izetbegovica i dodiga. Nadam se da narod nije vise glup da nasjeda na njihovu huskacku retoriku kako bi sebi osigurali jos 4 godine dzabalebarostva

 • ja bi napravio jedan ring na stadionu usuo govana u njega pa u njega stavio dragančeta bakira i dodika dao im drvene mačeve i nek se tuku na smrt ko ostane živ nek vlada a rulja nek gleda uživa jede hot dog pije pivu smije se i uživa u njihovoj bitki za opstanak -to bi bila epska bitka pričala bi se za 10000 god

 • Ovo je nevjerojatno što muslimani Bošnjaci dopuštaju daim rade njihovi političari.Da imaju išta razuma i zdravog pogleda na budućnost, sami bi se riješili ovakvih političara poput Bakira i njegovog pok.oca Alije , koji ih jednostavno guraju u propast i kaos koji izaziva mržnju i krv ,koji nikada niom ne donose ništa dobro.Evo ,jedan primjer, mi malo stariji znamo kako je došlo do samostalnosti BiH, i KAKO SE DRŽAVA BiH stvorila i kako je sve dalje krenulo te nesretne 92 godine.Poznato je da su Hrvati BiH glasali za suverenu i neovisnu BiH U KOJOJ ĆE SVAKI NAROD SUKLADNO SVOJIM PRAVIMA I po Ustavu BiH,IMATI PRAVO NA ŽIVOT U DEMOKRATSKOM OZRAČJU.
  Da su Hrvati te 92 g. kojim slučajem glasali protiv neovisnosti BiH,kao što su glasali Srbi, BiH nikada od međunarodne zajednice ne bi mogla biti priznata kao jedinstvena država , jer dva od tri naroda ne žele živjeti u toj i takvoj državi i ona AUTOMATSKI NE BI MOGLA BITI PRIZNATA KAO SUVERENA I NEOVISNA DEMOKRATSKA DRŽAVA.
  Šta se dalje događa te 92 godine!?Međunarodna zajednica i sa europljanima i s amerikancima nudi Muslimanima model BiH , KOJI ĆE BITI USTROJEN PO NAČELIMA LABAVE KONFEDERACIJE.
  Ukratko, to isto nude i bosanski Srbi, Bošnjacima muslimanima BiH, DRŽAVA BI BILA UREDJENA NA TAKAV NAČIN DA BI SREDIŠNJA VLAST SVA TRI NARODA IMAL ŠIROKE OVLASTI AUTONOMIJE I BIRANJA SVOJIH NARODNIH ZASTUPNIKA .U praksi ,to bi značilo da je BIH idalje bila jedna država s visokim stupnjem autonomije svakog naroda ,koji nikako ne dopušta nijednom narodu da se izdvoji iz takve BiHi da krene putem izdvajanja iz BiH i pripoji se nekoj drugoj državi, u ovom slučaju Hrvati Hrvatskoj a Srbi matzičnoj Srbiji. Nešto slično ,i tada i danas je bilo u Švicarskoj i Belgiji koje su ustrojene na takav način da sva tri naroda Njemci,i Talijani i Francuzi imaju svoje neovisne kantone, županijske uprave i regionalnu samostalnost .U Belgiji to isto prave s punim poštovanjem i priznanjem svakog naroda dijele medjusobno, Flamanci, Valonci i Njemci. Sva tri naroda žive u skladu i sukladno većini u kantonu u kojem žive , obnašaju vlast na način koji im najbolje odgovara i na način koji im jamči dobar, visok životni standard uz poštovanje svih prava drugog naroda koji živi s njima.
  Takav model nudio se BiH , te nesretne 92 godine od strane medjunarodne zajednice i od Srba koji su željeli visok stupanj autonomije ,sukladno njihovim (NEREALNIM AMBICIJAMA KAD -TAD MOGUĆEG OTCIJEPLJENJA.
  Vrlo je važno napomenuti da se možebitnim prihvaćanjem takvog sporazuma od strane predstavnika sva tri naroda BiH, kojeg sačinjavaju Muslimani , Srbi i Hrvati , nije nikako moglo dogoditi možebitno odcijepljenje jednog naroda i pripojenje svoje visoko autonomne zajednice drugoj državi.
  Po tom sporazumu” najgore”(uvjetno rečeno, ne doslovno)najlošije bi prošli Hrvati, medjutim i takav sporazum Hrvati BiH, bi objeručke prihvatili jer bi im itekako odgovarao , kao i ostalim dvoma narodima.
  Po tom sporazumu Muslimani bi dobili oko 43% Teritorija BiH u kojem bi bila njihova jedinica, Srbi bi takodjer dobili oko 43% teritorija u kojem bi oni bili večina i pitali se.Hrvatima je uz neke manje distrikte koji bi imali mješanu , neovisnu zajedničku vlast ,pripalo oko 14 % ozemlja na kojem bi bili većina i samostalno odlučivali o svim bitnim segmentima svog obstanka i bitka. Dakle, po tom sporazumu Hrvati bi prošli uvjetno rečeno , pomalo najlošije ako je to uopće ispravna riječ jer svima bi bilo dobro- ne bi bilo rata ne bi bilo krvi , ne bi bilo prisilnih iseljavanja ni progona , ukratko zemlja bi poput Češke i Slovačke nastavila opstojati u miru i u suživotu na sasvim legalan i demokratski način.
  Alija Izetbegović kao pripadnik islamskog radikalnog pokreta Muslimansko Bratstvo , koje je već tada godinama u brojnim sekularnim arapski državama bilo označeno i obilježeno kao teroristička organizacija sa vjerskom , ii opasnom političkom pozadinom , nije htio ni čuti za taj prijedlog. Nije on zalud robijao sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća po kazamatima bivše Yuge zbog islamskog fundamentalizma i svojatanja BiH ,kao države u kojoj će se provoditi strogi oblik šerijatsko, vehabijskog islama , koji je suprotan europskom biću bosanskih Muslimana koji nikad nisu bili radikalni sunitski muslimani. On je dakle, svojevoljno, gurnuo svoj narod u rat za koji je unaprijed znao da će biti izgubljen Taj rat donio je njegovom narodu brojne žrtve i nebrojene patnje kao i druga dva narodakoje je temeljito unesrećio. Srbi su , mi danas to možemo s punim pravom reći bili u pravu te 92 godine(bilo nam to drago ili ne) bili u pravu kada su tvrdili da će Alija i svoj i oba druga naroda gurnuti u nezamislivi kaos i krvoproliće ako ne prihvati kompromis o jednoj labavoj konfederaciji ,koja ipak kakva god bila ,ostaje jedna i nedjeljiva država. Sve ostalo, poznato je ,ALIJA sa svojim islamskim radikalima i fundamentalistima po uzoru na Muslimansko Bratstvo iz Egipta, Saudi Arabije, i dr.država Arapskog Istoka ,zamišlja potpuno drugačiju BiH , ustrojenu po nekim strogo islamskim pravilima.
  Da su Muslimani te 92 god. odbacili Aliju i umjesto njega izabrali Fikreta Abdića koji je po glasovima trebao biti ključni čovjek Muslimana BiH, stvari bi se realno odigrale i odvijale bez rata. Fikret Abdić je bio čovjek kojem nikakav islamski radikalizam nije padao na pamet. On je bio čovjek koji je prvenstveno gledao na ekonomiju i puno pravo svakog čovjeka u BiH na bolji život i zajedništvo bez ikakve mržnje , prvenstveno gledajući na poboljšanje životnog standarda.
  Na žalost ,Muslimani su izabrali Aliju, kojem uopće nije bilo važno, koliko će ljudi iz njegova naroda poginuti, stradati ili biti prognano. On je znao da islamsku ,radikalnu i vjerski zatucanu BiH, PO UZORU NA NEKE ARAPSKE ZEMLJE, MOŽE IMATI SAMO RATOM, pa ma koliko velika-mala bila ta islamska zemljica u srcu Europe!
  Tolike godine su prošle, i nažalost Muslimani BiH,kao da ništa nisu naučili. Nemoguće je to objasniti i shvatiti svakom razumnom i iole upućenom čovjeku iz sva tri naroda da muslimanko političko vodstvo i danas nakon toliko godina raznmišlja na isto takav nazadan i opasan način koji opet sve može gurnuti u zajednički kaos i nesreću u kojem se vjerovali ili ne ,ne bi opet ništa bitnog promijenilo. Ludi su i grdno se varaju svi oni , ma tko oni bili i skoje god strane bili ako misle da bi se novim atom išta bitnog promijenilo. Na kraju ,sve bi ostalo isto, ništa nitko opet ne bi postigao , samo bi tisuće i tisuće nedužnih života bilo uništerno zbog nečije političke opsesije i zablude. Zar doista Muslimani BiH, MISLE da bi Rusija mirne duše gledala kako Turska na čelu sa islamistom Erdoganom kroji kapu ostala dva naroda u BiHI STVARA ISLAMSKU DRŽAVU u srcu Europe. To je prosto nemoguće!
  Niti u jednom realnom scenariju koji bi se mogao odvijati, takvo nešto nije moguće!Bez obzira na današnje prijateljstvo Putina I Erdogana koje se temelji na svojevrstnom antiamerikanizmu(djelomice itekako opravdanom) Rusika kao jedna od dvije velesile (vojne) u današnjem svijetu , to nikad ne bi dopustila. Ne samo zbog Srba, kako pogrješno misli većina Hrvata , nego i zbog svojih interesa koji su itekako zamjetni u ovom dijelu Europe zadnjih 19 godina. Rusija je naprosto vojna velesila za koju je Turska , vojnim rječnikom rečeno, tek mala usputna možebitna vojna prepreka , koju mogu riješit kao i ovo u Siriji za par mjeseci bez ikavih problema. Zna to dobro i ovaj Erdogan , koji je mora se ipak priznati makar islamist, dobrim dijelom Tursku ekonomski svrstao medju deset jačih svjetskih ekonomija.
  Ništa mu to ne vrijedi u srazu s Rusijom. Rusi kao pametan narod i posebno Putin kao državnik broj jedan danas u svijetu znaju svoje interese i znaju dobro granicu ispod koje neće ići bez obzira na “trenutnu”usuglašenost i ekonomskih pa i geoploitičkih i naravno vojnih interesa.
  Zato bi bilo pametno Bakiru da nesrlja slijepo pred rudu ,uzdajući se u Tursku ili SAD, kao saveznika, koji će im pomoći na ostvarivanju ciljeva njegovog pok.oca. Jednostavno rečeno , da je Alija te 92 prihvatio sporazum koju mu se nudio,republika Srpska nikad ne bi mogla biti priznata kao nezavisan etnitet ili bolje rečeno država u državi ,koju su Daytonskim sporazumom de facto i de jure ,priznali šest(6)najjačih država sviijeta. Nažalost ,po Muslimane , pogrješnom politikom A. Izetbegovića , Srbi su dobili medjunarodno priznatu Republiku Srpsku i to im pravo više nitko NE MOŽE OSPORITI a još manje ukinuti.To je realnost koju muslimansko vodstvo godinama ner želi priznati svom narodu u Bih , i uporno ih več desetlječima drže u zabludi kako će se R.Srpska uskoro ukinuti.
  To je naprosto nemoguće, čak i po cijenu novog rata, ništa se ne bi promijenilo, osim što bi svi u svijetu vidjeli i uvidjeli da su Srbi (iako agresori na Hrvatsku i BiH) BILI U PRAVU.
  Muslimani kao narod moraju birati političare koji im neće nuditi kao alternativu mogući kaos ili novo ratno stanje , nego mlade , demokratski orijentirane političare koji će radit na poštivanju prava svaog pojedinca i svakog naroda u BiH NA USPOSTAVI POŠTENOG MEDJUSOBNOG POVJERENJA I ODNOSA KOJI ĆE JAMČITI BOLJI ŽIVOT I SIGURNIJU BUDUĆNOST NJIHOVOJ DJECI U TOLERANTNOJ I EKONOMSKI OPORAVLJENOJ Bosni i Hercegovini.

 • je naša kome će objavljivat rat mi ko Hrvati smo jedino poznati kao dobri ratnici ,u miru smo loši zato što imamo dosta ,,domaćih izdajnika prevrtanera,,al kad nam se radi o glavi e tu nema dalje poruka za bakira poturicu,,U BOJ U BOJ ZA NAROD SVOJ,,bakire ne podcjenjuj nas Hrvate da ti se nebi obilo od glavu…

 • Mir narode moj ,rat nikome nije dobar saveznik ,politicari koji zagovaraju mir njih izabrat posteno svima .
  Svaka majka isto place za svojim djetetom!

 • Bakire, u BiH su sada 24 većinske hrvatske općine/grada, hercegovina, ravno,neum,stolac,čapljina,mostar,čitluk,široki brijeg,ljubuški,grude,posušje,rama,tomislavgrad,livno i kupres, srednja bosna, vitez,novi travnik,busovača,kreševo,nova bila,kiseljak,žepče.. i posavska županija, orašje,odžak i domaljevac. Hrvatski narodni sabor u Mostaru uvijek može proglasiti Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, jer je ona sa svojim teritorijem ušla u F BiH. Šta je vaše većinsko u hercegovini koja je u fbih, osim jablanice i konjica? Ti buncaš… Kad bi se odvojila republika srpska, odvojila bi se i herceg-bosna. Već u BiH treba promjeniti ustav, i napraviti tri federalne jedinice, u kojoj će svaki narod u jednoj činiti većinu, unutar BiH, sa sjedištima u mostaru,banja luci i sarajevu, i na tom području da se biraju politički predstavnici, i sl …

 • respek za bakira, jedini govori sto i misli.. tko je cuo od nasega da trazi entitet ili nedaj boze odvajanje u herceg bosnu. stalno zavlaci neke euroatlantske za*ebancije. glasajmo i dalje za kradeze, pogotovo ovi sto su u dijaspori. fujjj
  jedino sto mozemo uciniti dobro za ovu drzavu je napustiti je. Molim boga da nikad vise ne zarati, ali mozda je to jedini poticaj za ovaj izvarani I napaceni narod da ide u bolje zemlje, jer ovdje nazalost nikada nam nece biti ugodnije zivjet. sta smo dobili bolje nego u vrijeme juge, osim pravo govora? Moze li mi netko navesti jos neki primjer sta smo dobili “demokracijom” koju provodi nas drug kroz hdz?

  • indirektno… federalizacija Bosne i Hercegovine, gdje bi se stvorila jedna federalna jedinica s hrvatskom većinom. u koju bi ušle sve većinske hrvatske općine i gradovi, sa sjedištem u mostaru.

 • Bakire ti si politički nepismen a spominjati rat je budalaština.Utekao si kad je bio rat i pokrao si svoj narod muslimanski i osiromašio ga.Stotine ih rade danas u Širokom i neće oni ratovati za tebe.

 • izetbegoviću jeste li se ikad upitali koliko naroda voli bih( OVAKO UREĐENU).geografski je voli svatko ko je u njoj rođen.politički se 2/3 naroda na nju gadi. Pse zapitajte da niste možda politički slijepac.Tvoji sledbenici će ti presuditi kad skinu mrenu.

 • BUDALESINO ,zar misliš da bi narod opet ratovao,puši i ti i Čović i Dodig i svi političari , vi niste ratovali , tamo se ližete , zajedno žderete, pijete, a da za vas narod ratuje, gonite seu finu materinu

  • Anonimno, plitko rzmišljaš i politički si podpuno nepismen.
   Naravno, da nitko ne bi ratovao što voli rat. Nego što voli nečiji teritorij, a ne može ga osvojiti bez rata (agresori).
   Ili, što drugačije ne može obraniti svoj teritorij od napada agresora (domoljubi u obrambenom ratu).

   I što, ako bi nas poturica Bakir sa svojim janjičarima napao, bi li se mi predali i dali mu svoju grudu?

   Stoga, onaj tko bi bio sposoban u obrfambenom ratu, a ne bi u njega stupio, bio bi dezerter i prikladan za najstrožu kaznu.

   Mućni malo tintarom!

 • NAUCI ME MOJ POKOJNI CACA LIPO: “Moj sine gledaj covika ko covika nije bitno koje je nacije i vijere, i rece mi voli svoje postuj i tudje” , a to njemu rekose i njegovi didovi i pradidovi sto postojase na tom tlu stotinama godina i njihovi prije njih tj pravedni i posteni ljud TE KOJE TI BAKIRE NAZIVAS TRECIM ENTITETOM.Ti ljudi nikad nisu okupirali, mrzili prijetili ratom obustali su svoji na svom i sad da im neko prijeti ratom i vrsi psihicko nasilje nad njima. Komu je do krvoprolica sigurno nije nijednom mladom covijeku ni roditelju (nebitno koje nacije i vijere) niti donekle zdravog razuma nekom politicaru. Sta ti radis u svojoj avliji sa tvojim suradnicima agresorima agresivnim muslimanskim bratstvom i erdoganom to je tvoja stvar dok se zabavljate u vasim avlijama.

 • Ma Bakir je, neka je iz našega ćopora, hajvan. I to nakav bijesni.
  Ja sa svojim susjedima živim u slozi i priznam im ono što jesam, kako sam posto i kako sam osto.
  Posto sam od kršaćnske pra-pra bake i pra-pra djeda, a postao poturica. Ja o tomu tada nisam mogo odlućivati, da jesam, ne bi to posto, nego bi osto na onom što sam posto.
  Ali i ovako sam posto hairli ćovjek i bacio od sebe za sva vremena jogunasto ponašanje i svaki hrsluzuk. I svi su mi pošteni susjedi rekli -bravo ili mapala.
  Stoga ja nemam nakvih velikih problema. Ni sa kim…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.