Četverogodišnja Hercegovka engleski govori kao i maternji

Gledajući crtane filmove, četverogodišnja Mia Petijević iz Trebinja, naučila je engleski jezik do te mjere da ga danas govori gotovo jednako dobro kao i maternji, srpski. Profesori engleskoga jezika iz Edukativnoga centra, koji Mia odnedavno pohađa, kažu da djevojčica engleski govori tečno kao da je odrasla u Americi te da je nesumnjivo riječ o velikom talentu.

Malena Mia sa svega četiri godine izuzetno tečno govori engleski. Možda ništa ne bi bilo čudno da Mia raste u dvojezičnoj sredini ili da u se njezinoj kući aktivno govori ovaj jezik. Sve što zna naučila je sama, i to gledajući crtane filmove, a njezino nesvakidašnje umijeće i obitelj je otkrila sasvim slučajno, javlja RTRS.

Profesori i poznavatelji engleskoga jezika tvrde da Mija tečno govori i da ima znanje kao prosječan srednjoškolac. Događa joj se da u svakodnevnoj komunikaciji s roditeljima umjesto srpskih koristi engleske riječi. đ

O crtićima, omiljenim lutkama i igrama razgovara i sa djedom Milanom iz Kanade. On kaže da Mia mnogo bolje govori engleski, nego što on govori srpski jezik i da se po izgovoru i naglasku ne bi razlikovala od svojih vršnjaka u Kanadi.

Ova četverogodišnjakinja brzo usvaja nove riječi i bez greške ih primjenjuje u konverzaciji. Da bi usavršila znanje,odnedavno pohađa tečaj engleskoga jezika. Najmlađi je, ali i najbolji polaznik, kažu u školi stranih jezika.

Mia je najbolji dokaz da se igrom i gledajući crtane filmove može naučiti mnogo. Možda će jednoga dana biti profesor engleskog jezika, a ako i ne, sasvim je sigurno da već sada bez problema može razgovarati s vršnjacima iz cijeloga svijeta.

A možemo samo zamisliti što će biti kad Mia nauči pisati i čita svoj materinji jezik ili počne gledati crtane na njemačkom, talijanskom ili španjolskom jeziku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.