Izetbegović ne može bez Komšića: Vrlo je važno što DF ulazi u vlast, oni su četvrti stub građanstva

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović smatra da je vrlo dobro što je ta stranka u petak potpisala sporazum o konstituiranju parlamentarnih većina sa Demokratskom frontom, koja predstavlja četvrtu grupu građana i birača, one što se ne svrstavaju ni kao Bošnjaci, ni Hrvati ni Srbi.

To je bosanska građanska stranka – četvrti stub koji će definitivno biti u koaliciji. Neće ni SDA ni DF dopustiti da dođe do situacija koje su nas razdvojile prije tri-četiri godine, potvrdio je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Kaže da je cijelo vrijeme radio upravo na tome da se dobije četvrti partner jer nije riječ samo o bošnjačkoj i srpsko-hrvatskoj koaliciji budući da četvrtina građana u BiH glasuje za stranke koje su građanske i bosanske.

Mislim da one moraju imati svoje mjesto i odgovornost kada je u pitanju budućnost ove zemlje, zaključio je Izetbegović poručujući da je jedini zahtjev Demokratske fronte bio taj da se “ne rastroji Bosna i Hercegovina na bilo koji način teritorijalno ili kroz neke izborne jedinice”.

Mišljenja je da je današnji potez DF-a vrlo hrabar za razliku od BH bloka, koji je kako kaže, “ziheraški pobjegao od odgovornosti u pogledu formiranja vlasti”.

(Fena)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.