Izetbegović: Bez naše herojske Armije ne bi bilo ni BiH

U četvrtak obilježavamo godišnjicu formiranja Armije Republike BiH, vojne sile koja nije bila velika po brojnosti i naoružanju kojim je raspolagala, ali je po hrabrosti, požrtvovanju i ishodu borbe koju je vodila sasvim sigurno bila jedna od najvećih vojski koje je povijest upamtila, započeo je svoju objavu Bakir Izetbegović.

Nastala od nenaoružanog naroda koji se suprotstavio nadmoćnijem neprijatelju izrasla je u veličanstvenu vojnu silu koja je najprije uspjela zaustaviti nadmoćne neprijatelje, zatim se organizirati, rasti i jačati, i konačno oslobađati okupirane dijelove naše domovine.

Na tom putu Armija se nije borila samo za očuvanje države Bosne i Hercegovine i živote njenih građana, već i za univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti koje su bile dovedene u pitanje.

Danas, 25 godina od okončanja rata, jasnije je više nego ikad da bez naše herojske Armije ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.

Ova godišnjica je prilika da se s posebnim pijetetom prisjetimo šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su za obranu domovine dali svoje živote. Njihova žrtva nas obavezuje da nastavimo ispravnim putem i da na tom putu nikada ne posustanemo, dodao je.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • hajde majketi reci šta ste oslobodili u BIH .Niste uspjeli pobiti sve civile u središnjoj Bosni koje ste držali u okruženju 3 godine.Toliko o slavnoj takozvanoj armijibih -nebih

 • Bakire, svi branili Bosnu, svi vole Bosnu. Tačno! Samo sve se to vidi po nogometnoj reprezentaciji čim dodu sa vana da igraju manje para ti isti igrači su neprepoznatljivi na nasem terenu. Baka svi vole ovdje pare , moc a entuzijazam za Bosnom i Hercegovinom koju u Bosni kada treba reci i Hercegovina imaju napadaj. Baka sve se vidi.

 • Sjecate li se kaubojaca o revoluciji i generalu pobunjeniku Pancu Vili
  Svako selo ima generala
  Na koncu generali promjene dres
  Ili pobjegnu preko granice
  Seljake povjesaju
  Revolucija je propala jer su vojnici krali kokosi
  Povijest se ponavlja
  Pobuna je propala poradi kokosara
  Generali su u Sarajevu ili u RH
  Mi mali domobrani smo i dobro prosli
  Jednom je netko rekao
  Ako zagrmi ja cu prodavat puske…..

 • Kako sad da je osnovna 15,4 prije su je obilježavali u 10 mjesecu tako nekako, pišu povijest kako im odgovara, samo laži i laži

 • Bakire ti si branio BiH iz trezora, sakriven u zeljeznom sefu. Zena ti bila u RH gdje je doktorirala, majka ti sakupljala vrece novca, zlata, nakita u Turskoj i po Arapskom svijetu. I o kojoj ti obrani BiH pricas i ljibavi spram te drzave. Danas je kradete gdje stignete ti i tvoji partneri tvoja zena, tvoj premijer, tvoji monistri. Poklopi se usima Bakire i cuti puno ti je pametnije. Usli ste u pregovore u Dejtonu sa 23 posto teritorija koje je drzala Armija BiH. I sada se bahatite, prijetite itd. Jadan je narod kojeg ti vodis, branis i volis…

 • Da nisu Hrvati i Hrvatska branili BiH sve bi bilo Srbija a muslimani bi završili u Turskoj kao u doba Rankovića. Iako ih je Hrvatska naoružala, primala izbjeglice i ranjenike i vojno pomagala, muslimani najviše mrze Hrvate i Hrvatsku.

  • Što su oni oslobodili?? Hrvatska oslobodila svoje HVO i Hrvatska vojska oslobodili veliki dio Bosne Srbi se povukli oni ušli u neke gradove. Oni se nisu mogli braniti kamoli oslobađati.

 • Uz dužno poštovanje sviju koji su dali zivote za BIH,i Srba i muslimana ,Hrvati su bili napadnuti i obranili se kroz osnivanje HOS a i HVO a da nije bilo njih ,pola BIH bi bilo i sada Srbija ,e to je prava istina..Hrvati su branili i Hrvatsku ali i BIH i dalo svoje zivote u srednjoj Bosni,Slavoniji ,Dalmaciji a da ne govorimo o kriznim putovima u 2 svjetskom ratu od Bleiburga do Makedonije:(

 • Ovom čovjeku je sve lošije.Trebaš dečko posjetiti psihijatra i Reisa da ti objasne neke stvari.Sebiha te je potpuno izludila.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.