Izdavači ne žele objaviti knjigu Woodyja Allena: “Nepoželjan je”

Američki oskarovac i redatelj Woody Allen (83), koji se uslijed optužbi da je zlostavljao usvojenu kćer suočio s prezirom kolega iz filmske industrije, ne uspijeva pronaći izdavača za svoje memoare, piše New York Times.

Čini se da nitko ne želi objaviti nove memoare Woodyja Allena jer je u Americi stekao status “persone non grate”, odnosno nebitne osobe.

Po pisanju lista Allen je prošle godine svoju knjigu ponudio raznim izdavačima, no svi su je odbili zbog straha od negativnog publiciteta i od pokreta “Me Too”.

Čelni ljudi u američkim izdavačkim kućama vjeruju da bi za njih suradnja s redateljem bila pogubna.

Navodno je redatelj svoj projekt još prošle godine ponudio najvećim američkim izdavačima – HarperCollinsu, Hachetteu, Macmillanu, Simon & Schusteru i Penguin Random Houseu.

Otkad je pokret “Me Too” posvetio puno pozornosti njegovu navodnom zlostavljanju kćeri Dylan Farrow (33) kad je imala sedam godina, Allen je u nemilosti izdavača premda je oslobođen optužbi. Brojni glumci i glumice, koji su ranije radili s Allenom distancirali su se od njega i rekli da s njim više ne kane surađivati.

Dugogodišnja Allenova prijateljica i spisateljica Daphne Merkin (64) kaže da je na memoarima radio jako dugo te da oni vjerojatno nude i njegovu stranu priče.

Osobno ne vidim nikakav posao u njegovoj budućnost, smatra urednik za nagrade Varietyja, Tim Gray, dodajući kako se nada da će mu povijest biti sklonija od aktualnog trenutka.

Zasad je želju za suradnjom pokazala španjolska produkcijska kuća Mediapro koja je s redateljem u veljači potpisala sporazum o snimanju novog filma, a izdavača za memoare će možda uspjeti pronaći u Francuskoj, prenose 24.sata.hr.

Redatelj je nedavno tužio studio Amazon i tražio odštetu od 445 milijuna kuna. Allen tvrdi da je Amazon odbio pustiti njegov film “A Rainy Day in New York”, iako je završen prije šest mjeseci. U tužbi piše da je Amazon naveo nejasne razloge zbog čega je projekt odbačen, ali za odustajanje od obećanja da će proizvesti još tri filma.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.