Izbornik koji ne zna hoće li biti izbornik: Marković objavio popis – Jabuka.tv

Izbornik koji ne zna hoće li biti izbornik: Marković objavio popis

Dragan Marković, izbornik rukometne reprezentacije BiH, objavio je popis od 18 igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj.

“Iako ne znam hoću li voditi bh. rukometaše protiv Slovačke 4. studenog u Tuzli i četiri dana kasnije u gostima kod Litve, svoj posao obavljam maksimalno profesionalno. Pripremam se za te utakmice kao da ću biti izbornik. Nikada se nisam bavio raznim pričama i spletkarenjem, nego sam radio svoj posao. Tako je i sada, premda vidim da preko medija već imenuju mog nasljednika.

Navodno je u četvrtak Izvršni odbor RS BiH na kojem će me smijeniti i imenovati novog izbornika. Nema veze, što se mene tiče priopćio sam spisak 18 momaka na koje računam protiv Slovaka i Litvanaca i pripremam se za njih kao da ću biti izbornik”, kaže Marković za Anadolu Agency (AA).

Gotovo svaki put na Markovićevom spisku se pojavljivalo po barem jedno novo ime. Tako je i ovoga puta. Među pozvanima je Goran Daničić, srednji bek bh. premijerligaša Prijedora.

“Daničić je mlad momak i veoma inteligentan srednji bek. Takva vrsta igrača je gotovo izumrla. Volim imati širok izbor na toj poziciji koja je veoma važna. Sada imamo tri profila srednjeg beka, od Marka Tarabochije koji je šuter, preko velikog borca Ivana Karačića do Josipa Perića i Daničića koji su kreativci”, kaže Marković i dodaje da popis od 18 imena ne mora biti konačan kada je u pitanju početak priprema za susrete sa Slovačkom i Litve.

Okupljanje je zakazano za 1. studenog u Tuzli, a hoće li 18 pozvanih doći na njega, prema Markovićevim riječima zavisi od njih samih. Stoga je objavio i popis rezervi na kojem je još 10 igrača.

VRATARI: Nebojša Grahovac (Chartres, Francuska), Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija);

LIJEVA KRILA: Alen Ovčina (Vogošća), Mirko Mikić (Borac M:tel);

DESNA KRILA: Faruk Vražalić (Fuchse Berlin, Njemačka), Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunjska);

LIJEVI BEKOVI: Nikola Prce (Azoty, Poljska), Ivan Milas (Gwardia, Poljska), Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska);

SREDNJI BEKOVI: Ivan Karačić (Baia Mare, Rumunija), Josip Perić (Qatar SC, Katar), Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Goran Daničić (Prijedor);

DESNI BEKOVI: Dejan Malinović (Creteil, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska), Marko Panić (Chambery, Francuska);

PIVOTI: Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija) i Vladimir Vranješ (Pick Szeged, Mađarska).

PRIČUVE: Adnan Šabanović (Vogošća), Damir Efendić (Borac M:tel), Haris Begić (Konjuh), Vladan Lončar (Pick Szeged, Mađarska), Damir Halilković (Nexe, Hrvatska), Elmir Građan (Zagnos, Turska), Anes Bečić (Vogošća), Stefan Janković (Borac M:tel), Duško Čelica (Al Sadd, Katar), Dejan Šešić (Borac M:tel).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.