Reprezentacija BiH ipak nositelj u doigravanju? – Jabuka.tv

Reprezentacija BiH ipak nositelj u doigravanju?

Nogometna reprezentacija BiH se nalazi nadomak plasmana u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Za to je bh. nogmetašima sutra potrebna pobjeda na Cipru i onda će sigurno osvojiti treće mjesto u grupi B koje donosi doigravanje za EURO 2016.

Postoje i druge varijante u kojima bi BiH zaigrala u doigravanju, što zavisi od ishoda ogleda između Belgije i Izraela u Bruxellesu. U svakom slučaju, ukoliko se izabranici Mehmeda Baždarevića domognu doigravanju bit će nositelji prilikom ždrijeba parova koji će se održati 18. listopada u Nyonu sa početkom u 11:15 sati.

Prilikom određivanja nositelja u ždrijebu gledat će se UEFA-in koeficijent nacionalnih reprezentacija. Na posljednjoj listi koju je UEFA objavila 9. rujna, nakon kvalifikacijskih utakmica koje su se igrale 3. i 6. dana devetog mjeseca ove godine, BiH je na 15. mjestu u Europi.

Od reprezentacija koje bi eventualno mogle zaigrati u doigravanju bolji plasman od nje imaju samo Ukrajina (deveto mjesto) i Hrvatska (14.). No, Hrvatska i dalje ima realne šanse da se u posljednjem kolu grupe H domogne drugog mjesta i direktnog plasmana na EURO 2016. U tom slučaju bi iz njihove grupe u doigravanje Norveška, koja ima dosta lošiji koeficijent od Hrvatske.

Prema sadašnjem stanju na tabelama kvalifikacija za EURO 2016, uključujući sinoćnje utakmice posljednjeg kola u grupama D, F i I, u doigravanje će Turska, Ukrajina, Republika Irska, Slovenija, Švedska, Hrvatska, Danska i BiH.
Mađarska je najbolja trećeplasirana i ići će direktno u Francusku, osim i slučaju da Ukrajina večeras savlada Španjolska u Kijevu, a Slovačka dobije u Luksemburgu.

U tom bi slučaju uz Španjolce na EP išli Slovaci, a Ukrajinci kao najbolja trećeplasirana selekcija. Naravno, tada bi u doigravanje išli Mađari.

No, to ne bi previše promijenilo poziciju BiH, koja bi ostala nositelj. Jedino bi se promijenili eventualni protivnici. Dakle, ukoliko večeras i sutra ne bude previše promjena u plasmanu BiH će među nositeljima biti s reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Danske, a eventualni protivnici bili bi im Švedska, Republika Irska, Turska ili Slovenija, piše agencija Anadolija.

Prve utakmice doigravanja za EURO 2016 igrat će se od 12. do 14. studenog, a revanši u periodu od 15. do 17. studenog.

(Anadolija)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.