Izaslanstva HT ERONET-a i Hrvatske pošte Mostar u radnom posjetu općini Čitluk

Izaslanstvo HT ERONET-a i Hrvatske pošte Mostar, predvođeno predsjednicima Uprava Vilimom Primorcem i Matom Rupčićem, boravilo je u radnom posjetu općini Čitluk gdje su razgovarali s predsjednikom OV Čitluka Marinom Radišićem i suradnicima.

Razgovarano je o projektima na području općine i budućim planovima. Poseban naglasak stavljen je na ulaganje u infrastrukturne projekte, razvitak gospodarskih zona, projekte iz područja telekomunikacija, poljoprivrede, obrazovanja…

U razgovoru s predstavnicima HT ERONET-a posebno je istaknuta realizacija projekta koji obuhvaća uvođenje infrastrukture „svjetlovodnih niti do kuće“ (FTTH) na području Međugorja i Bijakovića. U prvoj fazi projekta obuhvaćeno je 300 kućanstava. Projekt će korisnicima omogućiti pristup internetu iznimno visokim brzinama. Također, razgovarano je o realizaciji planiranih projekata implementacije digitalnih pametnih gradova (smart city), a čiji je cilj povećanje kvalitete i izvedbe urbanih usluga, kako bi se smanjili troškovi i potrošnja resursa te kako bi gradovi učinkovito i aktivno uključili svoje građane u javni život.

Tom prigodom, Radišić je zahvalio Upravi HT ERONET-a na potpori ovogodišnjoj tradicionalnoj kulturno-turističkoj manifestaciji Dani berbe grožđa Čitluk 2016.

Predstavnici općine Čitluk i Hrvatske pošte Mostar istaknuli su zadovoljstvo do sada postignutom suradnjom vezanom uz projekt označavanja ulica i trgova brojevima, što je značajno povećalo kvalitetu kulture življenja te olakšalo dostavu pošiljaka na području općine.

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac pružio je punu potporu svim planiranim projektima te naglasio kako će se nastaviti suradnja između ovog poduzeća i općine Čitluk i u smislu potpore svim kulturnim, sportskim i ostalim događanjima vezanim uz lokalnu zajednicu kojima općina Čitluk bude nositelj.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.