Iz MUP-a HNŽ-a potvrdili da su uhitili dvije osobe tijekom prosvjeda zbog Aluminija

Iz MUP-a HNŽ-a potvrdili vijest o privođenju dvojice prosvjednika ispred zgrada HDZ-a BiH koji su prosvjedovali zbog gašenja proizvodnje u Aluminiju.

U četvrtak 11. srpnja oko 10:30 sati, započelo je okupljanje građana u Ulici Kneza Domagoja, ispred središnjice HDZ-a BiH, koji su prosvjedovali bog prekida rada pogona Aluminija.

Oko 11:30 sati zatvoren je promet navedenom ulicom gdje se okupilo oko 500-600 prosvjednika, navodi se u policijskom izvještaju.

Promet je kroz ovu ulicu normaliziran oko 16:55 sati. Djelatnici policije su tom prilikom priveli dvije osobe koje su nakon legitimiranja i obavljenog razgovora pušteni, navode iz MUP-a HNŽ-a.

Isti dan provale i krađe

U četvrtak se PU Mostar obratio M.D.(1960) kako bi prijavio krađu zlatnog nakita iz stana u Zagrebačkoj Ulici. O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije.

Isti dan oko 20 sati u PU Mostar obratila se N.K.(1963) i prijavila da joj je izvršena provala u kuću na adresi Podharem te da su provalnici još u unutrašnjosti. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zatekli iste.

Nakon što su počeli bježati, djelatnici policije su sustigli jednu osobu M.I. (1994), te je isti lišen slobode. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel kriminalističke policije.

U Gabeli stradao pješak

Oko 21:30 sati, u mjestu Gabela općina Čapljina, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali I.A.(1998) iz Gabele s vozilom Renault Clio i pješak A.Š.(2010).

Pješak je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozlijede, te je prevezen na CUM Mostar. Na licu mjesta izvršen je očevid.

Iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano je šest prijava, od čega na području Mostara pet i Konjica jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira  nije registriran niti jedan prekršaj.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 11 prometnih nesreća, od čega na području Mostara tri, na području Čitluka, Neuma Konjica po dvije te na području Čapljine i Prozor-Rame po jedna.

Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)