Iz mostarske zračne luke zainteresirani za organizaciju letova za Italiju uz suradnju s Fly Bosnia

Kompanija “FlyBosnia” razmatra da svoje poslovanje izmjesti sa sarajevskog na mostarski i aerodrom u Tuzli.

Novinarima su objasnili da im je aerodrom u Sarajevu preskup za operacije, posebno zbog nadolazeće zime. U međuvremenu, pojavila se informacija da ova avio-kompanija za tri mjeseca poslovanja sarajevskom aerodromu duguje milijun maraka.

Direktor mostarske Zračne luke Marin Raspudić dobio je pismo namjere od avio-kompanije “FlyBosnia” u kojemu piše kako su zainteresirani da preko njih organiziraju letove za Italiju.

Rukovodstvo “FlyBosnie” tražilo je sastanak s predstavnicima mostarskih i vlasti u HNŽ-u, kako bi pokušali dogovoriti suradnju.

Raspudić kaže da je zainteresiran, bez obzira na eventualne probleme koje “FlyBosnia” ima u Sarajevu.

Mi želimo s njima ostvariti suradnju za pokrivanje četiri leta u idućoj sezoni prema Italiji, odnosno na tom prostoru gdje bi se mogao ostvariti dolazak hodočasnika iz tog nekog područja koje smo, na žalost, u ovom nekom vremenskom razdoblju izgubili, ističe Raspudić za BHRT.

“FlyBosnia” je sugerirala Upravi mostarske zračne luke da te destinacije budu Bari, Napulj, Milano i Sicilija.

Iz tuzlanskog aerodroma novinari nisu dobili odgovor na pitanje što misle o suradnji i jesu li dobili pismo namjere. U javnost su isplivale informacije da je “FlyBosnia” za tri mjeseca poslovanja napravila dug od više od milijun maraka za usluge aerodroma u Sarajevu, javlja BHT.

Bh. kompanija uskoro radi izravne letove iz Mostara za Rim

Iz Uprave Međunarodnog aerodroma nisu htjeli o detaljima, ali nagovještavaju da problema ima.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Sarajevski aerodrom je mnogo jedtiniji od Mostarskog aerodroma a kad su u pitanju transportne operacije roba i ljudi.Kad se tome doda jos i razina profesionalnosti menadzmenta koju nazalost mostarski aerodrom nema onda je jasno da ova posrnula kompanija FlyBosnia trazi sebi ravnoga.

    • Haha, drito u glavu, mostarska zračna luka godinama bilježi pad putnika a direktor je sveta krava. I još kaže, iz nekog razloga smo izgubili putnike, izgubili su ih najviše radi njegove nekompetencije, a šta drugo i očekivati kad na ovakvim funkcijama gdje trebaju vrhunske menadžerske kvalitete imamo klimavce.

  • Bože sačuvaj nesposobnog kadra. Mostar, Međugorje, Neum i sve ostale hercegovačke turističke atrakcija bilježe rast turista. Povrh toga još imamo ogromnu dijasporu, poslovne ljude a i mlade koji su željni povoljno putovati. Nisu mi jasni ti naši “sposobni” kadrovi, zapitajte se malo, imate li obraza, vrijedi li samo sebi nagrćati…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.