Iz Hrvatske u Hercegovinu po jeftinije gorivo

Zbog poskupljenja goriva u Hrvatskoj, brojni vozači iz nama susjedne zemlje, dolaze točiti gorivo na benzinskim crpkama u Hercegovini, jer je jednostavno isplativije.

Unatoč očekivanjima gorivo u BiH nije poskupjelo. Vanjskotrgovinska komora BiH je obznanila cijene naftnih derivata koje se nisu mijenjale u odnosu na prošli tjedan, kada je u Hrvatskoj zabilježeno rekordno poskupljenje, a dodatni rast cijena goriva pojavio se već u utorak ujutro.

Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za 13 kuna, prosječni spremnik dizela mogao bi biti skuplji za 19,5 kuna, a prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti skuplji za 15 kuna, stoji u objavi na specijaliziranoj web stranici koja prati cijene goriva, piše Dubrovački vjesnik.

Drugim riječima litra benzina će poskupjeti u prosjeku 26 lipa, dizela 39 lipa, a autoplina 30 lipa.

Najtraženiji eurosuper 95 u Hercegovini se prodaje po cijeni od 2.26-2.36 KM (8,58-8,9 kune). Euro super plus 98 u Hercegovini je 2,30-2,40 KM, (8.75-9,12 kuna) . Najveća razlika je i dalje na dizelu cijena dizelskog goriva u BiH je od najnižih 2,16 KM-a (8,20 kuna) pa do 2,26 KM ( 8,58 kuna).

Istovremeno cijena dizela u Hrvatskoj je u rasponu od 11,02-11,27 kuna pa je dizelsko gorivo i najtraženije sa druge strane granice.

Znači i dalje se isplati točiti gorivo na benzinskim postajama u Hercegovini. Sada je razlika u cijeni još i veća pa se na spremniku dizela primjerice može uštedjeti i do 150 kuna, navodi Duboravački vjesnik.

Evo gdje je najjeftinije gorivo u Hercegovini

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • ma to su oni koji svaki dan kunu u svoj napredni i zapadnjački duh, komunistički baštinici, antihercegovački kritičari, isti oni koji nas deklariraju zaostalim dinaridima, konzervama, sljepcima, katolibanima…,,,, Isti oni koji sebe smatraju izvrsnim sposobnim znanstvenicima, intelektualcima marksističke tradicije, progresivnim analitičarima, liberalnim pacifistima, egzaktno-znanstveno-intelektualnim ateistima…. Uzvišenim Nitzeistima… DOLAZE U RURALNU ERCEGOVINU ZA 27 KN (slovin: dvajessedanhrvackikuna) jeftiniji tank u dawoo tico… 😀 😀 😀 lol

  • Isto tako takvi kao ti uzimaju dječije doplatke,mirovine i liječe se u HR a iz Hercegovine su.A onda pišu idiotske komentare.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.