Iz Elektroprivrede HZ HB za Jabuka.tv: Ulažemo maksimalne napore

U petak u 12:25 cijela BiH, Dalmacija te dijelovi Slavonije, Crne Gore i Albanije ostali su bez struje, a o nezapamćenom incidentu ovakve vrste oglasili su se i iz Elektroprivrede HZ HB.

U izjavi za portal Jabuka.tv istaknuli su kako je riječ o događaju kojega nije bilo moguće predvidjeti, te da operatori prijenosnih sustava predano rade na vraćanju sustava u potpuno operativno stanje.

JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar ulaže maksimalne napore kako bi se na području našega djelovanja potpuno uspostavila stabilna opskrba električnom energijom, te kako bi se naši proizvodni i distribucijski energetski kapaciteti vratili u puni pogon, a sve u koordinaciji s Neovisnim operatorom sustava u BiH, kazali su iz Elektroprivrede HZ HB za portal Jabuka.tv.

Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

Podsjetimo, do nestanka struje u nekoliko zemalja došlo je u petak u 12:25 sati, a smatra se da su uzrok problemi u prijenosnoj mreži u regiji i preopterećenje ključnih 400kV interkonekcijskih vodova.

Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović kazao je ranije da se kvar dogodio kao posljedica velikog opterećenja, naglog porasta potrošnje struje uslijed visoke temperature i samih visokih temperatura.

Zašto je nestala struja?

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • A moj ivane jesi glup. Takvim ne treba struja nikako. Sakrij se u mišiju rupu i to je to. U cijelom svijetu je plati unaprijed pa ćeš imati. Jedino kod nas je prvo potroši struju,vodu,mobitel i slično i onda plati. Kod nas ima ljudi naprave kuću za 1000 km.

  • Hajde dobro da je ured za korporativne komukacije nešto kazao. U uredu sjede samo odabrani po zaslugama, a svi znamo kakvim…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.