Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

U petak oko 12:25 sati došlo je do prekida električne energije u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bez struje je ostala i cijela Dalmacija i Crna Gora.

Rukovoditelj Operativnog područja Banja Luka u Elektroprijenosu BiH Srđan Mazalica rekao je za RTRS da je struja puštena na 110 kilovoltnoj mreži koja se oslanja na proizvodne pogone, a radi se i na osiguravanju opskrbe za veće potrošače.

18:25 sati: Iz Elektroprivrede HZ HB za portal Jabuka.tv potvrdili su da ulažu maksimalne napore u potpuno rješavanje nastale situacije, a detaljnije pročitajte OVDJE.

16:30 sati: Napajanje električnom energijom u Bosni i Hercegovini je uspostavljeno u većem dijelu države, potvrđeno je iz Nezavisnog operatora sustava.

16:00 sati: Mostarski vatrogasci imali su tri intervencije na otvaranju zaglavljenih liftova.

15:20 sati: Preopterećenja na interkonekcijskim 400 kV dalekovodima u regiji vjerojatni su uzrok nestanka struje, a detaljnije o svemu pročitajte OVDJE.

15:10 sati: U Splitu se vratila struja, ali neki dijelovi Dalmacije još uvijek imaju problema.

14:45 sati: Struja se postupno počela vraćati u Bosni i Hercegovini.

13:56 sati: Hidroelektrane EPBiH su sve u pogonu, termoelektrane se postupno vraćaju. Elektroprivreda je angažirala sve kapacitete za normalizaciju distribucije električne energije, javlja Klix.

13:55 sati: Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović kazao je da se kvar dogodio kao posljedica velikog opterećenja, naglog porasta potrošnje struje uslijed visoke temperature i samih visokih temperatura.

Iz Elektroprivrede BiH su za Klix kazali da je razlog prekida opskrbe električne energije ispad na dalekovodima u regiji i prijenos poremećaja na sustav BiH.

U tijeku su aktivnosti na uspostavi sustava, prosljeđivanju napona hidroelektranama i termoelektranama i koordiniranim aktivnostima s NOS BiH na uključivanju objekata visokonaponske mreže u BiH i njihovim povezivanjem sa susjednim sustavima.

Kako HINA prenosi iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, sve je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio BiH, za zatim Hrvatsku. Ovakav prekid se nikada do sada nije dogodio kroz ove tri države.

Dispečeri između država trenutno komuniciraju kako bi donijeli plan sanacije jer nijedna država se ne može izolirati po pitanju opskrbe strujom jer su svi povezani dalekovodima.

Zašto je nestala struja?

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik/Ilustracija)

28 komentara

  • Dvije članice NATO-a u vrhuncu turističke sezone plus BiH bure baruta ostale bez struje na +40. Putinovi agenti na visini zadatka. Samo se bojim, dok te iste službe bacaju mutavom i zatucanom narodu pijesak u oči pričama protiv EU, SAD-a,okrugle zemlje i općenito zapadne civilizacije, da će već biti kasno za spašavanje glave. Kao što stoka nije vjerovala da će Ukrajina biti napadnuta, stoka ne vjeruje ni u ovo.

  • Ti u 13:23 Sta mislis jesi ti sto si to napisao potpuno mutav i zatucan?Nitko nista ne zna a ti si prepametan.Jesi napravio skonistw i nabacao pasteta i nezdrave hrane.Ti prezivi da nam mozes nesto kazat.

  • Ovi u 15:08 je pokazao da ima zaista dobro osinuti i udareni.Istina da ima naivni.Dobro si napisao ti u 13:23 ali si zamjenio putka i zapad.

  • Struje je nestalo zbog saharskog pijeska. Ako počnemo nosit zaštitne maske to se više neće dogoditi. Kažu zdravstvene vlasti.

  • Ovi sto se čude nekim od komentara, pa vi ste i u vrijeme pandemije bili tako agresivni i glasni, nasilni i zlocasti. Svi koji su promišljali drugacije nego vi, Alenka, Beros itd nazivali ste ravno zemljacima, pozivali na njihov linc, hapšenja itd. To su bili zaostali, krezubi teoretičari zavjere. Je li gospodo i danas tako promišljati, je li i danas mislite da vas je netko spašavao nasilnim vakcinisanim, nasilnim stavljanjem maski,zatvaranjem u cetiri zida, stavljanjem na raspiratore koga treba i ne treba. Kad pogledamo unazad i kad vidimo sto se desava, dešavalalo vakcinisanim osobama, koje su sve to posljedice, nus pojave itd. Barem nas sve to naučilo da budemo malo oprezniji. Nista vise na ovoj zemaljskoj kugli se ne desava slucajno. Barem trebamo biti pristojni i dozvoliti ljudima da drugacije promišljaju…

  • Kako su ovi cijepljeni nervozni. Jedino oni psuju i vrijedaju na portalima. Pa to je bio vas odabir ne se nervirati. Vi ste zasticeni. Sad mirno spavaj te. Oni koji se nisu cijepili neka se brinu…

  • Za ovoga iznad 18.47 svi ti koji Muse mamicku Krstu kako ti kazes i jedu sendvič u vilsona je zasluga vas takvih bolesnika koji ljude ne plaćate adekvatno i posteno. A na kraju sto je lose pojesti sendvič i pušiti Duvan. Oni nisu imali privilegiju da dodu sa džipovima i bjesnim limuzinama na pocetku pandemije i da im se te bolje bocke daju u večernjim satima u uredima doma zdravlja. Obican narod je cekao u redovima. Nekim je to i dojadilo i nisu ni primili. Dragi Bog se smiluje svima. A sve analize pokazuju da te bocke djeluju na začepljenje krvnih žila, stvaranje ugrusaka ali ocito ima i tih kojim od nervoze djeluju na psihu.

  • ne piše nam se dobro, ljudi su naivni poput francuske sobarice kad se sagne , sve je ovo uvertira za nešto gore ali kao u Noino vrime, luđaci-se smiju ne videći da im rade o glavi..

  • Trebalo je radove na elektromreži Širokog Brijega uskladiti sa ovim nestankom struje pa je nebi morali isključivati. Ovako u kratkom periodu dva puta nije bilo struje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.