Ivanković: Dobrom igrom do pozitivnog rezultata

Poljuljane nogometaše Širokog Brijega večeras protiv Željezničara na Grbavici očekuje teško gostovanje.

Nakon dva vezana domaća kiksa protiv Viteza i Slobode u kojima su, od očekivanih i planiranih šest, osvojili samo ”mršava” dva boda, momčad Branka Karačića će imati težak ispit za vraćanje na pobjednički kolosijek.

S time se slaže i iskusni igrač sredine terena Jure Ivanković koji u nogama ima već bogato iskustvo derbija protiv Željezničara i koji bi na Grbavici trebao započeti u udarnoj postavi svoje momčadi.

”Sigurno smo podbacili jer smo u prva dva kola protiv Viteza i Slobode očekivali minimalno četiri, a vjerovali kako možemo i do svih šest bodova. No, zakazali smo u pojedinim trenutcima spomenutih utakmica, dogodio nam se pad koncentracije i kažnjeni smo brutalno. Sami smo si otežali situaciju i stavili dodatni pritisak na leđa nakon šokantnog ispadanja iz Europe”, rekao je Ivanković u izjavi za Bljesak.info.

Bez obzira na sve, vraćati se na ono što je prošlo nema smisla. Širokobriježane čekaju nove utakmice, ujedno i nove prilike za bodove. Kad se pogleda unazad tri utakmice, momčad Branka Karačića je u svakoj sljedećoj utakmici izgledala mnogo bolje nego u prethodnoj. Nažalost, samo je izostajao puni plijen.

Prilika za vratiti poljuljano samopouzdanje

”Nećemo klonuti duhom, pred nama je još mnogo utakmica, svaka će biti izrazito teška i važna. Vidljivi su određeni pomaci u igri, nadam se kako će se to napokon odraziti i na rezultate”, ističe Ivanković.

Utakmice Željezničara i Širokog Brijega uvijek su plijenile određenu pozornost nogometnih sladokusaca. Za utakmice ovih dviju momčad bez ustručavanja se može reći kako se radi o istinskim derbijima. Po običaju su to kvalitetne utakmice u kojima se bodovi traže kroz kvalitetnu igru i taktičko nadmudrivanje.

”Večerašnji derbi protiv Željezničara nam je prava prilika za vratiti poljuljano samopouzdanje. S dobrom igrom i pozitivnim rezultatom (sve osim poraza, nap. a.) bili bi zadovoljni. Vidjet ćemo kako će se odvijati stvari na terenu, nešto će se pitati i našeg protivnika, kojeg apsolutno poštujemo, ali ga se ne bojimo. Međutim, vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Jednostavno, moramo odigrati na puno većoj razini nego u prve dvije utakmice i tu razinu koncentracije i angažiranosti držati svih 90 minuta”, zaključio je Ivanković za Bljesak.info.

Postignut dogovor oko TV prijenosa

Za večerašnji derbi na Grbavici trener Karačić neće moći računati na usluge nedovoljno oporavljenog Slavka Bralića, ”pocrvenjelog” Zorana Plazonića i viroznog Ivana Sesara. Srećom po njega, u kadru će imati agilnog napadača Ivana Krstanovića, koji se posljednjih dana žalio na bolove u mišiću zadnje lože.

Iako je bilo problema oko organizacije izravnog TV prijenosa, na zadovoljstvo sviju, nakon reakcije Nogometnog saveza BiH, postignut je dogovor između domaćina i TV kuće Arena Sport. Tako će svi oni koji večeras u 20.00 sati neće moći biti na Grbavici derbi velikih suparnika moći gledati u izravnom TV prijenosu na Arena Sport BH.

(Bljesak.info)

Komentiraj: