Ivanić o skandalu s ikonom: Dodik je osramotio srpski narod – Jabuka.tv

Ivanić o skandalu s ikonom: Dodik je osramotio srpski narod

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a, reagirao je na aferu “Ikona”, kazavši da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj povijesti.

Nadajući se da postoji objašnjenje i da nije istina da je srpski član Predsjedništva BiH uspio izazvati takav skandal poklonom ministru vanjskih poslova Ruske Federacije, danima nisam htio komentirati navode da se radi o ukradenoj ikoni za koju Ukrajina tvrdi da je kulturno blago te zemlje. Međutim, nakon što je najavljeno da će rusko Ministarstvo vanjskih poslova vratiti poklon, jasno je da postoje bitni razlozi za takav njihov postupak i da se radi o diplomatskom skandalu neviđenih razmjera, rekao je Ivanić.

Ivanić kaže da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj povijesti:

Međutim, to je logična posljedica Dodikove bahatosti i nerealnog uvjerenja da on sve zna i sve može. Ponaša se da sve zna o pandemiji, o ekonomiji, umjetnosti, arhitekturi…, pa evo i o diplomatskom protokolu. Uvjeren sam da je sve ovo osobno njegova ideja i da drugi nisu imali sudjelovali u ovoj sramoti, ističe Ivanić, prenosi Klix.

Ivanić kaže da je Dodik osramotio sebe i srpski narod:

Za njegovu sramutu me nije briga, jer njemu može sve stati pod kapu. Ali žalim što je osramotio srpski narod, a svoj primitivizam, bahatost i nedoraslost javnim poslovima danas poistovijetio s čitavim narodom koji to nikako ne zaslužuje i čiji su predstavnici tijekom burne balkanske povijesti njegovali i razvijali dobre diplomatske prakse, kaže Ivanić.

Sramota me je što je u svoju blamažu i globalni diplomatski skandal uvukao i gospodina Lavrova, istinskog prijatelja srpskog naroda, koji takođe nije zaslužio ovako neprijatnu situaciju, dodaje.

On kaže da bi se nakon ovakve bruke svaki normalan političar ispričao i povukao iz političkog života, ali da to od Dodika ne očekuje:

Iako bi i za njega osobno takav potez bio bolji, prije nego dočeka da ga, nakon svega što je priredio, narod otjera, zaključuje Ivanić.

Rusija će vratiti Bosni i Hercegovini ikonu koja je uručena Lavrovu

(www.jabuka.tv | Foto: AA)


16 komentara

  • Čuj osramotio narod, pa vi ste navikli živeti od mitova,laži i pljački.To ste dokazali i u zadnjem ratu, opančari na kraju će te se zabaviti o sebi

  • opančarski Srbi otkosu doselili na ove prostore sa karpata.samo prave probleme u krvi usadeno.opijačkat akonema nide mogu oni izmedu sebe

  • Narod ovo, narod ono, pa narod ovakav, narod onako…
    Ima li kada malo da žive ljudi svoj život, dostojan čovjeka, i u principu puste drugoga živjeti njegov? A ne – okupi na gomilicu, omađijaj, posoli, popapri, vode ovoliko, ulja onoliko, pa kad sjaši Murta nek uzjaši Kurta.

    • Doveli Hrvati jednu grupicu. Oni su bili tamo iza Čeha, Crnih Hrvata i Poljaka. Pošto su se Česi (ustvari Češi) češali oni su se nazvali Srbi. Tamo oko Lužica. Njihov jezik je sličan poljskom i češkom a kod nas su preoteli hrvatski jezik.

  • Srbovi, vi ste svjetski prvaci i u laži i u lopovluku. Kad ćete vratiti Hrvatskoj ukradene arhive NDH i Udbine arhive? Doduše, današnji vlastodršci vole da to ne vratite, samo bi im kompromitiralo ćaće, didove i stričeve.

  • Kako sotona,ne može dugo,evo primjera Dodiga!Upecao se sam u mrežu,i zatvorio 😂😂😂,da je pročitao Bibliju,niti bi radio ni živio ko Lucifer,iiii kraj se bliži….Sretan i blagoslovljen Božić svim kršćanima koji vjeruju istinski u Boga,a kukolj će se sam uništiti,zar ne!!???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.