Ivanić: Neće biti referenduma o neovisnosti RS

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić tvrdi kako je svima jasno da će nakon referenduma u RS-u 9. siječanj ostati datum koji će RS obilježavati.

”Oni koji ga ne budu htjeli obilježavati, trebju na to dobiti pravo. To znači da oni koji ne budu htjeli obielježavati 9. siječanj moći će na taj dan raditi”, rekao je Ivanić nakon što je danas u Banja Luci glasovao na referendumu.

Kaže da je referendum, jednim dijelom, bio pokušaj Milorada Dodika da sve to bude izborna kampanja, ali je Savez za promjene podrškom referendumu pokazao da taj cilj nije ostvaren.

Ivanić se pita i zašto je o referendumu napravljena nepotrebna gužva i varijanta ili – ili.

”Nadam se da će već od 19 sati večeras stvari ući u puno normalnije tokove i da ćemo početi baviti se stvarima koje su važne, a ne da pokušavamo jedni druge poniziti. Apelacija o Danu RS-a je bio pokušaj poniženja srpskog naroda i mislim da to nikome nije trebalo”, ustvrdio je.

Ne vidi ni razlog za sankcije RS-u, ako će biti promijenjen Zakon o praznicima, 9. siječanj ostaje praznik sa sadašnjim ili novim nazivom, a oni koji ga ne žele obilježavati mogu taj dan da rade.

Kategoričan je da neće biti referenduma o neovisnosti RS.

”Tog referenduma nema. To je avanturizam, u kojem ja sigurno neću sudjelovati”, zaključio je Ivanić.


1 komentar

  • Istina! Neće biti referendima, jer će nestati genocidne tvorevine-MILOM ILI SILOM.JEDNOM četnik,uvijek GOVNO-četničko

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.