Ivanić: BiH ne može u NATO dok tamo ne bude Srbija

Dodik je neka vrsta političke kukavice koja za svoje poteze ne smije preuzeti odgovornost, kazao je nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je govorio o odluci za održavanje vojne vježbe “Brzi odgovor 21” u BiH te tvrdnji sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako je ustvari on kriv za to što se vježba održava ovdje i što BiH ide prema NATO-u.

Jasno je da je zahtjev za odobravanje AMP, tog godišnjeg plana koji je preduvjet za članstvo podnio Radmanović uz suglasnost gospodina Dodika, naglasio je Ivanić.

Takav dokument ja nikada nigdje nisam podnio. Evidentno je da je on svojim potpisom usvojio program reformi i time aktivirao taj AMP, koji je preduvjet za članstvo u NATO. Evidentno je da je on svojom odlukom omogućio da se ova vježba održi i tu mu laži i prebacivanja odgovornosti na nekoga drugoga ne mogu pomoći. Ja jesam usvojio “Strategiju”, ali ona je neobvezujući dokument, istaknuo je on.

Kako navodi, taj dokument nema pravnu osnovu i potpuna je neistina da se u tom dokumentu igdje spominje članstvo.

Nakon njegovog zahtjeva koji je podnio Radmanović, to je prvi dokument u kojem se ne spominje članstvo. Tu se kaže da je AMP obveza koju je BiH prihvatila i ništa više. Moj zahtjev i komunikacija prema NATO-u je uvijek bila jasna: O članstvu ne možemo govoriti dok sve zemlje u regiji, znači i Srbija, ne budu u članstvu. Dok Srbija ne bude ne može ni BiH, jer bi onda dio BiH bio za NATO a dio ne bi, naveo je Ivanić.

Kako ističe, razumije Hrvate u BiH jer je Hrvatska u NATO-u, razumije i dio Bošnjaka jer je Turska u NATO-u, ali oni moraju razumjeti stav RS-a da BiH ne može u NATO dok Srbija ne bude tamo.

Dodik nema nijednog argumenta da sam ja odveo BiH u NATO, neka iznese ijednu odluku, papir, bilo što– neće naći. I to je tipična Dodikova politička borba, lažima. On je jedno pričao narodu a sve drugo radio obrnuto, sve odluke koje imaju pravno obvezujuće karakter je potpisao on ili njegovi ljudi, neka nađe neku odluku ovakvu koju sam ja donio, zaključio je Ivanić.

(www.jabuka.tv | Foto: Boris Ščitar)


9 komentara

 • Cudna cuda! sve moramo piati Srbiju; kada ce BiH u NATO, tko moze u Hrvatskoj biti svetac, sa kojim poljem pocinje sahovnica, sto je genocid a sto nije itd.
  Trebali bi shvatiti oni i oni koji ih podrzavaju da je to otprdilo. Dugo se zivjelo pod tim utjecajem, sto je, Bogu hvala, iza nas.

  • Katolička crkva nije nacionalna u naravi. Pojam katoličko znači opće, univerzalno. Svetost, prema nauku katoličke crkve, se tiče cijeloga svijeta – “u cijelom svijetu” a ne “u Hrvatskoj”. Srbija s time nema nikakve veze, ništa se ne pita, ali niti Hrvatska, koja je sekularna država.

    • Odakle to itko može znati, zašto je neki patrijarh naime išao u Vatikan, osim dakle patrijarha kao patrijarha i njega kao osobe? Zašto je Mara, frizerka koja ugrađuje i umjetne nokte, ljetos išla u Fatimu i Lourdes, a proljetos u 2-dnevni posjet Rimu, Vatikanu, i 5-dnevni aranžman u Jeruzalem, sve na rate i otplatu?

     Proces, vezano uz Stepinca, je stao jer je stao, jer je Rim tako odlučio, i za katolika je to, s jedne strane, proceduralno, riješena stvar, a sa druge strane, strane njegova osobna duhovnog aspekta, potpuno irelevantno.

    • Komunisti i Srbi ne odustaju od svojih laži. Moraju nekako opravdat svoje zločine nad Hrvatima. Wojtyla je naivno vjerovao da je došao kraj komunizmu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.