Ivanić: BiH će sljedeće godine dobiti status kandidata za EU – Jabuka.tv

Ivanić: BiH će sljedeće godine dobiti status kandidata za EU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je kako vjeruje da će Bosna i Hercegovina sljedeće godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Ivanić je za beogradsku Politiku, govoreći o izborima u BiH, rekao kako misli da će biti jako teško formirati institucije u Federaciji BiH poslije izbora, a time i na razini BiH.

Suočit ćemo se s ozbiljnim problemom kada dođe do formiranja Doma naroda. Teško je predvidjeti što će se dogoditi, rekao je Ivanić.

Dodao je kako se RS u to ne treba miješati, niti može riješiti problem ili nekoga podržati.

Naše je poslije listopada biti spremni i čekati dogovor da se formiraju zajedničke institucije, rekao je Ivanić.

Upitan o novom izvješću o Srebrenici, Ivanić je rekao kako Vlada RS-a tvrdi da posjeduje nove činjenice i saznanja te onda, ako je tako, “nitko ne bi smio imati ništa protiv toga”. Govoreći o usporedbi RS-a i Kosova, Ivanić je rekao kako to nije dobar pristup jer se Srbija onda jednoga odriče.

Ako je Kosovo dio Srbije, onda Republika Srpska po toj logici ne može biti dio srpskog prostora. To nije dobar pristup, rekao je Ivanić, prenosi Večernji list.

Dodao je kako je svjestan da 90% ljudi želi neovisnost RS-a, ali treba spoznati realnost u kojoj Republika Srpska nema moćne saveznike u ostvarenju želje za neovisnošću.

Tko bi nas podržao? Srbija voli Republiku Srpsku, ali je vodstvo Srbije jasno i glasno reklo kako neće uraditi ništa protiv integriteta daytonske BiH. I Rusija je čvrsto dala do znanja da stoji iza Daytona, rekao je Ivanić

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.