Ivan Kvesić mora ponovno na kvalifikacije za Olimpijske igre

Iako je hrvatski karatist Ivan Kvesić u drugoj polovici ožujka postao prvi karatist iz Hrvatske koji je osigurao olimpijsku normu, u srijedu je od Svjetske karate federacije (WKF) dobio obavijest da sljedeće godine mora ponovno proći kvalifikacije za OI.

Kvesić je u ožujku dobio potvrdu izravnog plasmana od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) te čestitku Svjetske karate federacije (WKF) čime mu je priznat status evidentnog olimpijca, no u srijedu je primio obavijest da su ukinute olimpijske licencije i sljedeće se godine nastavljaju olimpijske kvalifikacije, što znači da se ponovno mora kvalificirati za OI, prenosi Hina.

S odgodom Olimpijskih igara u Tokiju za sljedeće ljeto došlo je do promjena u kalendaru olimpijskih kvalifikacija brojnih sportova, ali je prevladavalo načelo MOO-a da se izborene olimpijske norme neće dovoditi u pitanje. Ipak, Svjetska karate federacija to je učinila.

U srijedu smo dobili službenu potvrdu da su nam ukinuli olimpijske licencije i da se dogodine nastavljaju kvalifikacije za Tokio, što potencijalno znači da – u najgorem slučaju – mogu ostati bez izravnog plasmana na OI. Naravno da mi je jako teško palo, jer su Međunarodni olimpijski odbor i Svjetska karate federacija prije dva mjeseca objavili službenu potvrdu da sam izborio OI te da, bez obzira na koronavirus, naše licencije ostaju kod nas. Jučer su nam samo poslali mail s porukom da se kvalifikacije nastavljaju. Nitko nas prethodno nije kontaktirao, niti pitao šta mi mislimo o tome. Komunicirao sam s ostalim sportašima, koji su u istoj poziciji, i svi će dignuti glas protiv takve odluke. Neki su spremni pisati i arbitraže i angažirati odvjetnike, jer smatraju da ovo nije u duhu olimpizma i fair playa, kazao je Kvesić.

I Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je tom odlukom. Upravo je Ivan Kvesić trebao biti i službeno potvrđen za evidentnog olimpijca na sjednici Vijeća HOO-a u utorak 26. svibnja.

(www.jabuka.tv)13 komentara

  • Eto sve mi te zao, otidji u Tokijo pa provjeri pa se vrati u Siroki ovaj put sa nekom drugom bolescurinom.. ovi sportasi, taman svit pocinuo malo od njih i vidio da nije sve u gruvanju glavom od zid i da to nije domet

  • Boze moj,pa gledam na svaki clanak mi pisemo ruzne komentare,napadamo prosvjetu,sad sportasa i tako dalje..
    Pa kakvi smo mi ti zlobni ljudi postali?
    Gdje se izgubila ljudskost?

  • Sada zloba ,ljubomora,osuda,ruznoca……..ako kazes da nije dobro ono sto nije dobro,to je vec nesto drugo kad se stvari izokrecu naopacke i kaze se to je to,davno je receno samo ono sto bude skakljalo usi i stvaralo ugodu biti ce prihvaceno!?

  • Baš me zanima šta ste postigli u životu vi koji pišete ovako sramotne, pokvarene komentare. Ivanu sve čestitke za plasman i od srca želim da ga potvrdi

  • Vidi mu škiljavih očiju hahaha Gleda u križ ko zna vidi li i on sve kako treba. Majmune neškolovani, drži se ti sporta tog. To je za debile poput tebe

  • Budaletina je vazda bilo i biće. Biti sportaš ili sportašica i uz to visoko obrazovana osoba to je vrh vrhova. Šta znaju šmokljani koji nikud dalje od Mostara i Posušja nisu išli. Zato bolje vam je da šutite i da blenete u te kladioničarske listiće u zadimljenoj prostoriji nego da pišete komentare o sportu i sportašima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.