Istraga pokazala kako je Maradona neadekvatno liječen

Medicinski odbor imenovan da istraži smrt Dijega Maradone zaključio je da je medicinski tim nogometne zvijezde postupio “neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno”, navodi se u liječničkom izvješću.

Maradona (60) je preminuo u studenome prošle godine od srčane insuficijencije u blizini Buenos Airesa. Argentinski tužitelji pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog osobnog liječnika i istragu drugih koji su uključeni u njegovu njegu, prenosi Večernji list.

Maradona se dugi niz godina borio s ovisnošću od alkohola i droga, a u siječnju je operirao mozak. U ožujku se sastao liječnički odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primjereno.

Akcija zdravstvenog tima zaduženog za liječenje DAM-a (Dijego Armando Maradona) bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena, navodi se u izvješću lječničke komisije od 30. travnja, koji je Reutersu pokazao izvor blizak istrazi.

U izvješću se navodi da se Maradona ozbiljno razbolio oko 12 sati prije smrti oko podneva 25. studenoga.

Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog razdoblja pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. 11. 2020., navodi se u izvješću.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.