”Ispravljaju” se kritični zavoji u Širokom Brijegu

U tijeku su radovi na poboljšanju tehničkih elemenata dijelova ceste na lokalitetu Cvrčkov potok između Briga i Mokrog na regionalnoj cesti R-425 Široki Brijeg – Tromeđa.

Ovaj lokalitet poznato je po dva oštra i nepregledna zavoja gdje često dolazi do samoslijetanja vozila, ali i sudara.

Radi se na poboljšanju tehničkih elemenata dijelova ceste, točnije poboljšanje poprečnog nagiba i popravka horizontalnog radijusa dva zavoja. Također, poboljšat će se odvodnja vode te će biti izgrađen nogostup, izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke Vinko Romić.

Ugovorena cijena radova iznosi 195.390 KM s PDV-om. Naručitelj radova su Ceste ŽZH, a izvođač KTM Brina.

Uz betonske radove, 610 metara ceste bit će presvučeno novim asfaltom te uskoro očekujemo završetak radova, zaključio je ravnatelj Romić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, u rujnu 2019. godine proširena je cesta te je donekle ”ispravljen” zavoj kod Redžića kuća tek nekoliko desetaka metara od današnjih radova.

Također, u listopadu 2020. godine na istoj regionalnoj cesti proširena je cesta te su ”poništeni” zavoji na vrhu lokaliteta Polugrina.

Široki Brijeg: Pogledajte kako napreduju radovi na proširenju ceste između Mokrog i Briga

(www.jabuka.tv)26 komentara

 • A a majke tiiii, kako vam je to sad palo napamet kad je sve zavrseno? Kako bi bilo da malo ukljucite mozak aaaa?!?!?
  Sto ne asfaltirate jednom davalja a ne samo po 2 centa. Krvi mi cin porosi ono ko ped bude he he he
  Al eto nije svake pameti kao sto ste vi!!!!!
  Zivio ha de ze

 • Lipo nek se radi, kad ce KNÈŠPOLJE kao prigracko naselje trotoar ,rasvjetu dobiti ono je užas nema zapuscenijeg sela ,a tolki promet i Industriska zona tolka locirana u Knespolju ulaz iz Blata na magistralni put sramota ,kolone do škole svaki dan da se nemire proc pjeske di Crkve škole jer nrma trotoara .

 • Polako, doće na red sve, sad je prioritet platiti 210.000km 200m2 kocke na mostu. Kobajagi neki park.. Svi ste primijetili strance kada dođu u ovu našu kasabu kako se vrte zbunjeni, jer nigdje znaka nema osim za dom zdravlja, nigdje bijele crte. Ljudi koji “nas vode’ su stari, umorni, korumpirani i u njihovim kučama ih ne doživljavaju. Na žalost samo nas biologija može spasiti od njih..

  • Ma kad su bili normalni, a jucer se mamićani hvale šta sve imaju, a potkraju im odgovara da imaju polivaču i da će sve but potkrajsko

 • Možemo mi ispravljati krivine koloko god hoćemo. I zlatne nogostupe raditi…..ali nam uzalud, čini mi se.
  Hrvata u BiH sve manje….mostarski hrvati pomalo odlaze. Polako ali sigurno. Evidentno na godišnjoj razini, a da ne govorimo o zadnjoj deceniji.
  Čemu se mi na Š.B. nadamo?
  Ako nema Mostara čemu Čapljina i Neum?
  PITA LI SE TKO?
  Šta vrijede sva blaga svjeta i sva blagostanja,ako je sa jedne strane granica a sa druge strane tuđi narod….biti ćemo kao u rezetvatu. Ko zapadna obala u Izraelu.
  Davno hrvati počeli napuštati Bosnu….evo i hercegovci iz središnjeg dijela i istočne hercegovine također pomalo odlaze……ne vidim razloga zašto i iz zapadne hercegovine za 15- estak godine ne bi bilo jednako nama kako i njima, PITA LI SE TKO?
  Zapadna hercegovina sama po sebi,ma kako god je mi hvalili, volheli, mazili i pazili je, kao što rekoh,sama po sebi ibičan rezervat za domicilne stanovnike,čitaj starčad.
  Svi ćemo imati stanove i kuće po hrvatskon i njemačkoj….stare rofitelhe u hercegovini i pričati bajke o tomu kako je nekada bili i pitati se KO NAM JE KRIV?
  Mostar se trebao braniti u Varešu,Žepču, Bugojnu….otišao nam narod. Mostar je na redu. Ako želimo obraniti Široki. Ako ne želimo proći ko hrvati u Bosni. Valja nama povesti računa o Mostaru. Ako Mostar ostane bez hrvata……KAKAV JE SMISAO ŠIROKOG POSUŠJA I LJUBUŠKOG?

 • Svako malo se radi nešto na dionici Široki-Bovo.
  Naručitelji ceste ZHŽ-a.
  Kakve li slučajnosti da je premijer ZHŽ-a baš iz Bova.
  Ostale ceste su potpuno nebitne.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.