Ispovijest obitelji iz auta: Ne znam kako dalje, nemamo ni deka da se pokrijemo

Jako nam je hladno, a ja sam dobila bronhitis od hladnoće. U autu spavamo već tri dana. Imam visoku temperaturu i umor me savladao, tvrdi Duška Perković.

Uz nju, u malom Renaultu ispred njihove kuće u Biogradu spavaju njezin sin Mario i suprug Željko te kujica Clea.

Podsjetimo, Željko je ostao u četvrtak zazidan u kući zbog sudske odluke da se ulazna vrata moraju zazidati. Duška kaže da cijelu noć provedu u autu, ali ne uspiju ni oka sklopiti, pišu 24sata.hr.

To vam je sve ništa. Svatko je na svojem sjedalu, ne znam jesam li sve skupa spavala 20 minuta.

Nemamo ni deka kako bismo se pokrili, kaže Duška i dodaje da jutarnju higijenu obavljaju kod susjede koja im je ustupila svoj toalet. Ne mogu se ni tuširati, kaže, nego se brišu dječjim maramicama.

Nakon što joj je supruga Hitna odvezla u bolnicu, uskoro su ga otpustili jer, kaže Duška, iako je u teškom psihičkom stanju, nije suicidalan, a u utorak imaju sastanak i s novim odvjetnikom Borisom Radmanom, pa su im liječnici izašli u susret.

Sin Mario je, kaže, otišao nakratko kod prijatelja kako bi malo prilegao. Iako im je teško provoditi noći u hladnom autu, kaže da joj je neugodno tražiti pomoć od susjeda i prijatelja jer ne žele nikome biti na teret. Balkon im je, kaže, visok osam metara pa ne mogu naći takve ljestve.

Tek ovu treću noć sam počela osjećati jaki umor. Ne znam kako dalje, ali nemamo izbora, umorno će Duška.

Iako jedu kod susjeda, neugodno im je pa dosta obroka jedu vani. Nakon što su joj supruga i kujicu Cleu vatrogasci u subotu spustili s drugog kata kuće, balkonska vrata su ostala otvorena jer se ne mogu zatvoriti izvana.

U nedjelju je padala kiša pa Duška strahuje kako im je sve mokro.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.