Isplata mirovina za svibanj počinje 6. lipnja

Isplata mirovina za mjesec svibanj tekuće godine počet će u ponedjeljak, 6. lipnja, odlučio je Upravni odbor Federalnog zavoda MIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM. Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci FBiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

One ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za svibanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 162 milijuna KM.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • sramota ljudi radili 40 godina i dobiju 300-400 KM, nisu se uplaćivali dopprinosi a ako i jest povremeno onda minimalni. naravno veliki igrači dobiju 2100 KM . uzeli unaprijed i od mirovine.

  • koliko u posušju ima pukovnika i odličja i rvi i vojni penzija koliko ima ovi bušića koliko tu triba para bože sačuvaj koliko imade peko 17 iljadarki kuna iz rvacke adi bosanska radnog staža nijedan sat a ne dan ačovik odgulija 45 godina 300 marki sramota

Komentiraj: