Isplata mirovina počinje u četvrtak, 5. listopada

Islata mirovina za mjesec rujan počet će sutra, 5. listopada, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17, zajamčena 434,90, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka, prenosi Večernji list BiH.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna maraka.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kakva je to država u kojoj 65 ‘ umirovljenika prima mirovinu 326 KM a radili mnogi i 40 godina i kakva je ovo država kad je najviša mirovina 2174 KM
    SEDAM PUTA VEĆA od ovih jadni ljzdi koji su odradil radni vijek i sad im od njihova novca uplaćenog u mirovinski fond daju 326 KM bolje rečeno socijalnu pomoć.
    A i bruto i nezo plaća radnika je njegova a ne da je vi poslodavci uzimate sebi a mirovinsko djeli kojekakvim povlaštenim koji su radili desetak godina i ni to.

  • A jake mi isplate.Nas did pije 10 vrsta tableta i jos ostalih medicinskih stvari potrebnih za tesko pokretne ljude i isplata pocela.A 7 placa duga iz firme mu koju sebi neko uze i otpremnina kad je dobio mirovinu cekajuc na birou 7 godina da bi imao 65. Sad ima 83. Mirovina znate kolika je nakon 34 godine rada 382 km.vise place kad dodje .

  • Jadni ljudi radili 40 godina uzimali im i od plaća i od doprinosa odeš u mirovinu daju ti 326 KM.Što ne vratite ljudima njihove uplate za mirovinu. bruto plaće su radnikove a ne poslodavčeve i fonda mirovinskog da raspoređuju tuđe uplate.
    A kako neki dobiju i 2000 KM mirovine a nisu radili desetak godina.

  • Ovo je tvorevina od drzave…boze sacuvaj…triba ovima svina sto su u politici pri nekim duznostima svaki put u gradu kad naiđu plesku zavalit…svaki ima stanove pumpe firme kuce a narodu kurac…a i ova hdzova mladez je pocela dobro napredovat CACINIM koracima…fujjjj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.