ISIL prijeti papi Franji pred dolazak u BiH

Šef vatikanske sigurnosne službe Domenico Gianni, ocijenio je, govoreći o skoroj posjeti pape Franje Sarajevu, da postoje određene prijetnje Islamske države, objavili je Katolička novinska agencija.

Iz KTA su nakon sastanka šefa izaslanstva zaduženog za sigurnost iz Vatikana u papinskoj nuncijaturi u Sarajevu, predstavnika katoličke Crkve u BiH, te sigurnosnih, istaknuli da ne postoji prijetnja papa Franji ili Svetoj Stolici.

”Domenico Gianni rekao je da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz ISIL-a”, naveli su iz KTA.

Gianni je izrazio zadovoljstvo suradnjom svih s kojima se susreo i zahvalio svojim kolegama iz sigurnosnih službi BiH za spremnost na izmjenu informacija i otvorenost za dolazak papa Franje, javila je RTRS.

Sugovornici su istaknuli da treba maksimalno poticati dolazak vjernika koji žele doći u Sarajevo 6. lipnja na susret s papom Franjom. Četveročlano vatikansko izaslanstvo u Sarajevo je stiglo u nedjelju. Pripremajući pohod pape Franje imali su priliku razgovarati s najvišim crkvenim predstavnicima kao i s predstavnicima vlasti, te su obišli sva mjesta koja su predložena za pohod pape Franje.

Tužiteljstvo BiH će, zajedno sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, poduzeti sve aktivnosti da bi osiguranje posjete pape Franje BiH bilo na najvišoj razini, izjavio je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović.

Salihović je ovo rekao na sastanku sa Giannijem, sa kojim je razgovarao o aktivnostima potrebnim za pružanje najveće zaštite i osiguranja tijekom papine posjete BiH.

Gianni je iskazao podršku i povjerenje glavnom tužitelju, Tužiteljstvu, te policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH koje će u koordinaciji sa sigurnosnom službom Vatikana realizirati aktivnosti osiguravanja posjete pape Franje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.