Inzko: “Nema žurbe oko izbornog zakona, mora biti zadovoljavajući za sve strane”

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko razgovarao je u Bruxellesu sa zastupnikom u Europskom parlamentu (EP) i liderom Europske narodne stranke Manfredom Weberom o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Inzko je naglasio u kojim oblastima je iznimno značajno da se postigne napredak kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje BiH i daljnji put ka Europskoj uniji.

Poruka iz Europe je jasna. Bosanskohercegovački politički lideri moraju uložiti više napora i raditi brže kako bi zadržali zamah postignut podnošenjem odgovora na upitnik Europske komisije, dodao je Inzko.

Visoki predstavnik je također informirao Webera o angažmanu EU i SAD kako bi pomogli domaćim političarima da pronađu rješenje za pitanja u okviru izborne reforme, a kako bi se omogućilo neometano provođenje izbora i implementacija izbornih rezultata.

Još ima vremena da se dođe do rješenja koje bi bilo zadovoljavajuće za sve strane. Ono treba biti zasnovano na dijalogu i kompromisu, poštujući ustavne principe i sudske presude, zaključio je Inzko, priopćeno je iz OHR-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.