Intenzivirali se radovi na Pecari: Priprema se VAR soba, a stižu i nove klupe za igrače

Radovi na postavljanju hibridnog terena na stadionu Pecara u Širokom Brijegu intenzivirali su se u posljednjih nekoliko dana.

Od početka uklanjanja starog travnjaka pa do danas prošla su 124 dana, a rok za dovršetak radova bio je 75 dana.

Nakon uklanjanja velike količine zemlje, u tijeku su pripremni radovi za postavljanje cijevi za odvodnju vode s terena.

Kako smo mogli zabiježiti u petak, bijelom bojom obilježena su mjesta gdje će biti postavljene cijevi, a sva voda iz njih će se potom slijevati u glavnu odvodnu cijev koja će biti spojena na gradsku kanalizaciju na raskrižju Ulice dr. Jure Grubišića i Ulice fra Didaka Buntića.

Skender uoči Stupčanice: Psihološki nam je ovo iznimno bitno

Glavni uzrok kašnjenja radova su vremenske neprilike odnosno kiša koja je u posljednjim tjednima 2023. godine i početkom 2024. godine zadavala glavobolje izvođačima.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, NK Široki Brijeg će ove radove iskoristiti kako bi u južnoj tribini pripremio VAR sobu s obzirom da će se ta tehnologija od sljedeće sezone primjenjivati u Premijer ligi BiH.

NS BiH za Jabuka.tv: Razmatramo dva modela VAR tehnologije

Također, kako neslužbeno doznajemo, bit će postavljene nove moderne klupe za igrače i delegata.

Podsjećamo, radovi se izvode u okviru druge faze projekta ”Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”.

Probijen rok radova na Pecari

Kako je još sredinom veljače 2023. godine objavio NK Široki Brijeg, rekonstrukcija terena na stadionu Pecara bit će financirana, većim dijelom, novčanim sredstvima iz UEFA-e i Nogometnog saveza BiH, a određeni dio financijskih troškova pokrit će klub Grad Široki Brijeg.

Vrijednost ukupnog projekta iznosi preko 1.300.000 eura, a Grad Široki Brijeg će izdvojiti 550.000 KM.

Loše vrijeme koči radove na Pecari

Posljednja utakmica odigrana na travnjaku starom pola stoljeća odigrali su Široki Brijeg i Igman (2:0) 8. listopada 2023. godine. Široki Brijeg svoje domaće utakmice igra na stadionu Mokri Dolac u Posušju, a postoji mogućnost da će na proljeće igrati i na čitlučkim Barama.

Počelo uklanjanje travnjaka na Pecari

(www.jabuka.tv)

24 komentara

 • Sa Pecare plavi u srcu ste mom cili grad slavi Široki šampion ale ale ale ale ale oooo,a dobro vrime je tu a tko još koči da nije susid ,sa istoka uvik dolazili loši ljudi sa lošin običajin

 • Sta kaze ovaj dogodine po naslov.Mozda da su u ligi sa stupcanicom i klubovima tog ranga.Sumnjam da ce ikada vise primaci blizu 4 mjesta

 • Za 18:40,proći će i vrime vaše ,pljačke,mućke,štele,nemate veze sa legendom Štelom,vi ste Draganovi,on ima virozu i trese se klub ,a kabir baš mostarac iskreno 1981 25% mostara se izjasnilo Jugoslaveni,a priko noći Hrvatski,ma ne zahebavajte nas kad imate pijune beus,šule debeli lasa,hororyu miro ćorke i sada slobodni zidar kabir,a mediji,sudci ,ali ničija nije do zore,pa i vaša

  • 19:02
   Šta lupetaš? Jesi li normalan. Šta prozivaš ljude? Od kuda ti pravo?
   Kakve krađe? O čemu ti
   to?
   Jesi li gledao iti jednu europsku utakmicu Zrinskog ? Jesi li? Jes vidio kako se igra, kako se bori za svoj kkub i dres. Jesu li im suci pomogli? Jesu li zadnja dva tri prvenstva bili uvjerljivo najefikasnija ekipa. Najviše datih goliva, a najmanje primljenih. A pri tom nisu imali najvise dosuđenih jedanaesteraca….dakle o čemu pričaš bolesnik?
   To što mi tako nešto ne možemo gledati na Pecari je samo “do nas”.. i ni do koga više. Ta imamo privredu za financiranje Dinama ili Hzjduka, a kamo ne Šitokog.
   Ali ne. Ne ide i gotovo. Ne može preko noći. Treba htijeti, a onda raditi i raditi i mnogo više raditi nego samo htijeti.
   A prozivanjem drugih, spominjanje imena, iskazivati netrepeljivost je bez veze i besmisleno.
   Treba biti pošten i kazati: u ovol momentu je Zrinjski neka druga dimenzija za Široki.
   Komo drago, komu ne činjenice i igre pokazane u zadnje tri četiri godine sve govore.
   Sve ovo gore što sam napisao mi ne smeta da volim Široki i navijam za njega.
   Bog!

  • 25.3.1992,dok je vecina ponosnih sinova Široki Brijega vec imala 7 8 mjeseci pravog rata,vi ste jos igrali jugo ligu i bio stadion pod bijelim brijegom pun gledatelja ima slika

 • Za 19:33,ja u školu pa kako kada sam krvario tada za naš Mostar,a sada ste ga vi crveni mostarci vratili na “fabričke”noge daYu noge i vami su sada veći neprijatelji “Škuturi”opet nego talibani ili čede i tko zavada ,pa naravno za vas opet “Škuturi”uživajte i neka vas na hercinfo itd ,i za grad uhljeb te okotio imaš opet herceg info,

 • Jutro i bura,kisa ce padati,ruzno vrime.Usput da kazem da ovoga sa 2 komentara,19:02 i 19:04 treba odvuci na lijecenje.Davno je trebao.Pritaji se malo,i kad vidi da nema sankcija za njega,opet bolesnik nastavi.Treba reagirati i odvesti nakaznog dzudzana.

 • Ajde .ogati ne mogu dat pristojnu placu radnicima davat ce u rupu bez dna kao sto su klubovi siroki posusje i sl. To moraju financirat krupnoje lopovske ribe koje mute na drzavnoj razini, a takvi ce nastojat mutit u velikim sredinama nece ti takav doc u selendre kao sto su Posusje i Siroki tako da je sredina tablice i u ovoj ledina ligi veliki uspjeh, kakve konferencije .ogati

 • Kako smo mogli zabiježiti u petak, bijelom bojom obilježena su mjesta gdje će biti postavljene cijevi, a sva voda iz njih će se potom slijevati u glavnu odvodnu cijev koja će biti spojena na gradsku kanalizaciju na raskrižju Ulice dr. Jure Grubišića i Ulice fra Didaka Buntića. Ha ha a onda sve to ide u rijeku pošto će pročišćivač bit gotov 2030 godine🤣🤣

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.