NS BiH za Jabuka.tv: Razmatramo dva modela VAR tehnologije

Brojni mediji u BiH prije desetak dana objavili su informaciju kako stadion Mokri Dolac u Posušju jedini u Premijer ligi BiH ispunjava uvjete za uvođenje VAR tehnologije.

Ova tehnologija korištena je prošle godine na stadionu Zrinjskog u Mostaru na utakmicama Lige prvaka, Europske i Konferencijske lige pa samim time takvi navodi padaju u vodu. Isto tako nevjerojatno bi bilo da stadioni poput Pecare i Grbavice ne mogu ispuniti te uvjete.

Prema tim neslužbenim informacijama, u Posušju bi se navodno VAR tehnologija već na proljeće trebala testirati na utakmici Premijer lige BiH.

Iz HŠK Posušje su demantirali takve navode.

Takvu informaciju zaista nemamo. Možemo istaknuti samo da smo u studenome 2023. godine, s nadležnim osobama iz Nogometnog saveza BiH, odradili testiranje te da smo dobili odličan rezultat kada je u pitanju brzina interneta, rekli su za portal Jabuka.tv iz HŠK Posušje.

VAR tehnologija korištena je na utakmici Lige prvaka Zrinjski – Urartu (srpanj 2023.)

Poslali smo i službeni upit Nogometnom savezu BiH iz kojeg smo dobili odgovor tek nakon deset dana.

U ime Nogometnog saveza BiH nitko nije davao izjave po pitanju stadiona koji su spremni za instalaciju VAR sustava, a to znači da se vrši procjena modela koji će biti korišten za VAR tehnologiju, a ne da su vršena bilo kakva testiranja po ovom pitanju, izjavio je za portal Jabuka.tv glavni tajnik NS BiH Adnan Džemidžić.

Predsjednik NS BiH Vico Zeljković još je početkom rujna 2023. potvrdio da će VAR tehnologija biti uvedena u Premijer ligu BiH od sezone 2024./2025.

Kako je najavio predsjednik Zeljković, od iduće sezone bit će uvedena VAR tehnologija. Ostalo je odrediti koji će model za apliciranje VAR tehnologije biti korišten, fiksni ili mobilni. To znači da treba utvrditi kako se može primjeniti najkvalitetnija tehnička podrška u ovom projektu.

To se prije svega odnosi na mogućnost instalacije i prijenos podataka putem postojećh instalacija na premijerligaškim stadionima u BiH, ili će za ovu namjenu biti korištena mobilna vozila s opremom koja će dati podršku u korištenju VAR tehnologije na stadionima klubova koji nastupaju u Premijer ligi BiH, zaključio je Adnan Džemidžić u izjavi za portal Jabuka.tv.

VAR tehnologija stiže u Premijer ligu od sezone 2024./2025.

VAR stiže u Premijer ligu BiH

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Ovi iz Posusja su svakako fenomeni, kladim se da su oni pustili ovu informaciju….kao i za nepotrebno napumpavanje gledatelja, tu su najkomičniji

  • Nisu ovi iz Posušja ništa pustili, nego je neki napuhani novinar napisao glupost, a onda je portali prenijeli na sve strane. Uvjeti za instaliranje VAR -a postoje na svim premijerlgaškim stadionimau BiH, pa tako i u Posušju. To su: soba 4×4 metra i internetska veza. Pa to imaju i seoska igrališta. Zato ne treba ništa mistificirati.

  • hahah ljudi moji kakav
    var i bakraci tko postuje pravilo vara stase radi u ligi petice narocito u engleskoj spanjolskoj kod nas bice Jos gore

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.