Inteligentni LG uslužni roboti sa svojom funkcionalnošću potvrdili da u 2019. možemo očekivati senzaciju

LG CLOi roboti korak su bliže komercijalnoj, svakodnevnoj upotrebi – uskoro postaju dio našeg svakodnevnog života

Sa napretkom vještačke inteligencije, stvaraju se uređaji koji će bez sumnje u naš život unijeti dozu nevjerovatne savremene tehnologije i tako ga načiniti pametnijim, bržim i boljim. U režiji LG-a se našlo nekoliko fenomenalnih uređaja koji su svoju funkcionalnost potvrdili na spektakularan način. Zvuči zanimljivo? Otkrijte koji su to uređaji koji će obilježiti ovu godinu i koje to vrhunske dodatke oni nude.

Kompanija LG Electronics(LG) na sajmu CES 2019 predstavila je poboljšanu verziju nosivog robota CLOi SuitBot zajedno sa linijom naprednijih uslužnih robota koji su sve bliži komercijalnoj upotrebi. Nosivi LG CLOi SuitBot podupire donji dio tijela kako bi smanjio napor prilikom podizanja tereta i saginjanja, a unaprijeđeni CLOi uslužni roboti – PorterBot, ServeBot i CartBot – će pokazati svoje još naprednije sposobnosti koje omogućava LG-jev konstantni razvoj vještačke inteligencije i robotičkog znanja.

Prvobitno predstavljen prošle jeseni u Berlinu, a sada unaprijeđeni LG CLOi SuitBotpruža podršku struku i povećava mišićnu masu korisnika kako bi smanjio rizik od povrede i umora prilikom izvođenja fizički zahtijevnih zadataka kao što su podizanje i spuštanje teških tereta. SuitBot povećava fleksibilnost korisnika omogućavajući istezanje od 50 stepeni i savijanje struka od 90 stepeni, te se aktivira kad se korisnik sagne pod uglom od 65 stepeni, a deaktivira kada korisnik stoji u uspravnom položaju. Jedno punjenje nosivom robotu omogućava četiri sata rada, a ponovo se napuni za samo sat vremena.

Prvi put predstavljeni javnosti na sajmu CES 2018, roboti PorterBot, ServeBot CartBot su dizajnirani za rad na aerodromima, hotelima, supermarketima i tržnim centrima kako bi pomogli mušterijama, prevezli prtljag, dostavili obroke i nosili namirnice. Ova serija uslužnih robota sada je nadograđena naprednijim autonomnim navigacionim sistemom, kao i poboljšanom konekcijom koja omogućava komunikaciju sa mehanizmima kao što su liftovi i automatska vrata. Koristeći tehnologiju vještačke inteligencije, roboti LG CLOi analiziraju obrasce potrošača kako bi konstantno učili i poboljšavali performanse.

Opremljeni su ekranom na dodir i opcijom prepoznavanja glasa kako bi se olakšala prirodna interakcija s korisnicima, a moguobrađivati i zahtjevnije zadatke kao što su odgovaranje na pitanja i obrada plaćanja. Ovi inteligentni roboti su dizajnirani da rade samostalno, da odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, da se vraćaju na dužnost kada se napune i da svakodnevno obavljaju samo-dijagnostiku i automatsko izvještavanje.

Napredak koji je postigla naša cjelokupna linija robota ukazuje na LG-jevu predanost da u vrlo bliskoj budućnosti isporučimo robotska rješenja za stvarni svijet”, rekao je Roh Jin-seo, potredsjednik LG-jeve divizije za robote. „Zahvaljujući mogućnosti da analiziraju i razumiju okolinu, uslužni roboti LG CLOi predstavljaju vrhunac značajnih ulaganja u automatizaciju, razvoj i istraživanje vještačke inteligencije

Uz ove genijalne inovacije, naš svakodnevni život će polako, ali sigurno postati usko povezan sa tehnologijom budućnosti sa ciljem potpunog optimiziranja i olakšavanje naše svakodnevnice. Stoga se prepustite LG-evim tehnološkim pomagačima i uživajte u futurističkim mogućnostima koje vas čekaju.

*PR


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.