Instagramom protiv anoreksije

S obzirom da su pred nama depresivni dani, prenosimo jednu iznimno pozitivnu priču.

Radi se o osamnaestogodišnjoj djevojci iz Švedske, imena Antonia Eriksson koja je u rujnu 2012. godine, hospitalizirana zbog anoreksije. Premda je bila na rubu smrti, danas se uspješno oporavlja te putem svog bloga, i instagram profila, potiče i pruža podršku mladima diljem svijeta koji imaju poremećaje u prehrani.

No samo prije godinu dana, organi su joj su otkazivali, kosti oslabile, a refleksi otkazali. No umjesto da se preda anoreksiji, prijavila se u bolnici i započela svoju borbu.

Usporedo sa svojom borbom,objavljujući fotografije napretka, pomagala je i drugima putem instragram anonimnog profila prvenstveno nazvanog @fightinganorexia, a zatim @eatmoveimprove. Danas, nakon što je objavila svoj identitet, objavljuje fotografije koje šalju pozitivnu poruku o njenom tijelu, kao i zdrava jela koje priprema.

Njeno putovanje do ozdravljenja je trajalo 15 mjeseci, a započela ga je s nevjerojatnih 42 kilograma. Premda su joj doktori predviđali skoru smrt, nastavila je objavljivati fotografije i iz bolničkog kreveta, te u veljači prošle godine, dosegla zdravu težinu.

Danas, uz redovito vježbanje, vodi i fitness blog, jer kaže kako osjeća obavezu prema drugima koji u njoj vide uzor, prenosi Daily Mail.

Instagram mi je pomogao puno. Našla sam ljude koji su se osjećali jednako ili vodili bitke poput moje. Podupirali smo jedni druge, i kada bih se osjećala potišteno, mogla sam se uvijek okrenuti mojoj „instagram obitelji“ za potporu i savjet“, napomenula je Antonia.

Njena priča dokazuje da ova i slične društvene mreže ne moraju služiti samo za zabavu.

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.