Instagram ponovno testira značajku skrivanja lajkova, no s jednom promjenom

Iako je Instagram još 2019. godine testirao značajku skrivanja lajkova na globalnoj razini, ona nikada nije zaživjela zbog nezadovoljstva korisnika.

Popularna društvena mreža je sada opet počela s testiranjem značajke, no ovoga puta će korisnici sami moći odabrati žele li da im se prikažu oznake “sviđa mi se” ili ne.

U novom testiranju osim značajke sakrivanja ili prikazivanja broja lajkova na tuđim objavama, korisnik može izabrati sakrivanje lajkova i na svojim objavama.

Instagram navodi u obavijesti unutar aplikacije da se korisnici tako mogu u potpunosti usredotočiti na sadržaj koji gledaju.

Nove su značajke dostupne samo malom postotku globalnih korisnika te nije poznato do kada će testiranje potrajati ili hoće li se mogućnost sakrivanja lajkova u potpunosti proširiti Instagramom, piše Bug.hr.

Društvene mreže već neko vrijeme ciljaju na “like-free” zonu, no kad god su tako nešto pokušali ostvariti u prošlosti, vrlo se brzo vratilo na staro jer lajkovi na društvenim mrežama ipak služe kao neka svojevrsna valuta, osobito za influencere i one koji se tako osjećaju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.