Instagram ostvaruje vrtoglav rast: Preko 700 milijuna mjesečno aktivnih korisnika

U svega četiri mjeseca foto-društvena mreža Instagram ugrabila je 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika više od posljednjeg izvješća. Rast od 17 posto u tako kratkom periodu analitičare je itekako iznenadio…

Pod Facebookom se čini kako ova drušvena mreža doživljava novi procvat – toliko da su je neki već nazvali ‘Facebookovim novim Facebookom’. Prema informacijama New York Timesa, Instagram se može pohvaliti i činjenicom da 57 posto korisnika (njih ~400 milijuna) tu mrežu posjeti svaki dan, nerijetko i više puta dnevno.

Već sada ova mreža se može pohvaliti kako je dvostruko veća od Twittera, ali i Snapchata kojeg je Facebook u brojnim segmentima i mogućnostima kopirao do te mjere da se samo čeka zadnji udarac, prenosi Tportal.hr.

Što se na Instagramu dogodilo za ovako eksplozivan novi rast? Svakih devet mjeseci (kroz 2014., 2015. i 2016.), ova mreža bi dobivala novih 100 milijuna korisnika, a prošlu godinu stvari su ekplodirale. S 500 milijuna korisnika na 600 milijuna narasli su u šest mjeseci, a novi rekord je rast za novih 100 milijuna u svega četiri mjeseca.

Instagram je možda kopirao značajke popularnog Snapchata, no kako piše New York Times, stvari su zapravo poboljšali, a ne tek napravili sirovu kopiju mogućnosti. Ukratko, Instagram je povećao svoju publiku novim mogućnostima, dok su mnoge druge mreže (pa i Twitter) to praktički obeshrabrili, nerijetko i protjeravši ‘staru gardu’ korisnika.

Što se Instagram učestalije koristi, to više privlači na interakciju s drugima i povezivanje. Zvuči kao Facebook, zar ne? Kupovina Instagrama prije pet godina Facebooku je bio briljantan potez. Dok se može govoriti o lošoj integraciji među mrežama, ono što se zasebno radi za foto-društvenu mrežu Instagram teško je osuđivati.

Čelnici ove foto-društvene mreže koja sve više ide van svog osnovnog karaktera zadanog prije sedam godina tek napominju kako ‘rade sve što mogu kako bi unaprijedili uslugu korisnicima’. Općenito gledano, to pokušavaju uraditi i drugi, no s kudikamo manje uspjeha.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.