Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili 172 kladionice

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su na području Federacije BiH proveli sveobuhvatnu aktivnost kontrole zakonitosti poslovanja pravnih osoba, priređivača igara na sreću klađenjem: “Millenium” d.o.o. Mostar, “Derby Bet Shop” d.o.o. Mostar, i “Premier World Sport” d.o.o. Čitluk, priopćeno je u srijedu iz Porezne uprave Federacije BiH.

U provedenim aktivnostima ukupno su kontrolirana 272 uplatna mjesta ovih pravnih osoba. Zbog neposjedovanja rješenja, odnosno odobrenja za rad Federalnog ministarstva financija, te utvrđenih ostalih nepravilnosti, zapečaćena su ukupno 172 uplatna mjesta, navodi se u priopćenju.

Zbog neposjedovanja odobrenja za rad u postupku nadzora poreznog obveznika “Millenium” d.o.o. Mostar, od kontrolisanog 101 uplatnog mjesta, zapečaćeno je 75, a od 122 kontroliranih uplatnih mjesta poreznog obveznika “Derby Bet Shop” d.o.o. Mostar zapečaćeno je 95 po istoj osnovi.

Zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću klađenja (loto putem interneta), pravnoj osobi “Premier World Sport” d.o.o. Čitluk, su u postupku nadzora 49 uplatnih mjesta zapečaćena dva uplatna mjesta, priopćeno je iz Porezne uprave.

Istovremeno, tijekom provođenja kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću, zaposlenici Odsjeka za prinudnu naplatu županijskih poreznih ureda FBiH su u cilju naplate duga vršili pljenidbu gotovog novca zatečenog u kasama poreznih obveznika. Ova aktivnost će biti nastavljena i u narednom razdoblju.

Kako bi se povećala disciplina u ovom segmentu poslovanja, Porezna uprava FBiH nastavlja aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja priređivača igara na sreću klađenja, te je na području Kantona Sarajevo, 03. travnja kontrolom obuhvatila i druge pravne osobe koje priređuju igre na sreću klađenja: “Bet Live”, “Sport Plus”, “BH Play”, “Petica Plus”, “Wiliams” i “Formula”, priopćila je služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH. (Fena)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.