Inspektori po Hercegovini zapečatili objekte, zatekli neprijavljene radnike

Porezna uprava FBiH je sa mobilnim timom inspektora u cilju spriječavanja i suzbijanja rada bez odobrenja, rada na crno, poboljšanja naplate javnih prihoda i uopće veće financijske discipline, u razdoblju od 8. do 11. lipnja izvršila ukupno 102 inspekcijska nadzora na području HNŽ-a.

Kontrole su izvršene u radno vrijeme te u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na području Mostara izvršeno je 39 inspekcijskih nadzora, na području Konjica 8, Jablanice 13, Čitluka i Međugorja 11, Čapljine 6, Stoca 7 i u Neumu 18.

U provedenim inspekcijskim nadzorima privremeno je zapečaćeno 14 objekata po osnovu rješenja o zabrani obavljanja poslovnih aktivnosti do otklanjanja utvrđenih nepravilnosti.

U 34 slučaja izdana su rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti, te je zatečeno 35 neprijavljenih radnika, prenosi Avaz.

U tijeku inspekcijskih nadzora utvrđeno je da je 10 objekata poslovalo bez rješenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih prekršaja izdata su ukupno 74 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 132.500 KM novčanih kazni.

(Avaz)

26 komentara

 • Uvijek fataju alsamo sebi..Kako brinu o drzavi najbolje pokazuje stanje u drzavi…Oni i njihove obitelji se razbacuju a drzava uzima kredite i zaduzuje se da bi prezivjela.
  Jadniti smo mi pored ovakove inspekcije

 • to su uhvatili kod onih malih a obiđite ove malo veće irme pa cete vidjeti ali džepovi im duboki pa direktori nemogu napuniti njihove džepove pa zato radnike nemogu plaćati i obaveze nek ne uzimaju koverte pa će ljudi plaćati

  • Vece onine diraju ako onda samo reda radi..Sila i zakon se provodi samo nad sitnima,a sitni jedino rade po zakone..Jer krupni da su radili po zakonu nebi niakd bili tako krupni.U tom i jest caka.Krupni su i prali i krali i varali i rijetko odgovarali a sitni samo radili i oni pagaju za krupne.Jer Inspekcija mora negdje pokazati kako nesto “RADI”

 • Triba poslat inspekciju u inspekciju pa bi inspekcija zatvorila inspekciju i kaznila inspekciju. Onda bi inspekcija išla u inspekciju skupljat kuverte da ih da inspekciji. …………
  Zamanta sam, zna li ko nastavit?

 • pa bolje je za radnike da oda inspekcija .a naši gazde robovlasnici govore da biže radnici ako dođe inspekcija.ako te kojim slučajom osiguraju radnik plaća 60 posto uplate za osiguranje.inspekcija samo naprid gonjajte gubu što iskorištava jadne ljude.

  • MA za koje gazde,gazde su u tijesnoj vezi s inspekcijom.Zar vam treba i crtati
   Znas za koliko bi se stalo tomu kraj da inspekcij nije u tijesnoj vezi s tajkunima (gazdama)
   Pa i pticama na granama je jasno kako se radi u BiH kako se place daju pola tamo pola amo

 • Balijeharače ,i uzimaju sebi,voze ne registrirana auta ,ko će njih zaustaviti,malo rade zadržavu ostalo
  sebi,govna korumpirana,triba njih napast kamenicama i sohama ,pa bi se ta balijska govno drukčije odnosila prema ovo kraju

  • Nemoj pricati gluposti.
   Nama je uvijek netko drugi kriv.
   Nitzko nas nije pokrao vec nasi tzv. VELIKI HRVATI I JOŠ VEĆI KATOLICI

 • ruku na srce i priznati da je katastrofalno stanje u obrtinštvu što se tiče ove teme,pa to je luda kuća na terenu,ja koji sam obrtnik sam jedini prijavljeni u županiji iz moje branše a znam da ih još 20 radi na crno bez ikakvog rješenja,jedino rješenje je da veliki dobavljači roba mogu prodavati robu samo na papire i sve riješeno,znači meni inspekcija može doći u kontrolu a ovima 20 neće nikad doći jer ih štiti općinska služba za društvene djeltnosti koji se vode mišlju- neću se ja ni sa kim zamjerati-

 • NEKA ODU MALO U POSUSJE PA PROVJERE TKO RADI U TRGOVINAMA NA CRNO,A TKO NA BIJELO? KOLIKO SATI RADE RADNICI ZA PLACU KOJA JE VELIKA ZA UMRIJET,A MALA ZA ZIVIJET.POGOTOVU ONE “UGLEDNE ROBNE” NEKA IH JE SRAM!

 • Sta je tebi oni rade u kooperaciji sa inspektorima: to nema ni u Gvineji kao kod nas,a isli bi u EU .EU jedva ceka da takve primi FUI!

 • koliko puta ste dobili fiskalni račun u sarajevu, na baščaršiji u srcu sarajeva? Ja nikad. Ali to nemaju kad provjeravati, lakše je doci po harač u hercegovinu….

 • Ni fed inspektori ne znaju da će ovamo rovat a osoba iz Širokog zna u koju će ulicu ući u koju neće,oprostite zna dan prije X puta je rekao gdje će biti sutra.Pošto nemam dodira sa fed.ins tek nakon par puta sam skontao da su bili u metar di je rekao da će biti.A lik čak nije ni US..ŠA manjina je.

 • kako ste glupi otkud inspekcija iz Sarajeva zna ko sta placa u Sirokom,Posusju i drugim gradovima to ih salje vasa opcinska insspekcija ovdje udji a u drugu nemoj oni sve placaju a ta nema ni dozvolu za rad a radi ima 20godina.zato nepricajte gluposti kad nemate pojma.

Komentiraj: